diumenge, 15 de juliol del 2018

Cassoletes cruixents de pulled beef de pit de vedella a baixa temperatura. Perthro 2014 de Domaine La Rune (AOC Corbières)

Tal com havíem fet en aquesta altra recepta de pit de vedella sense feina (aquí, l'enllaç a la recepta), en aquesta ocasió hem cuit exactament igual el mateix tall de vedella, és a dir, 12 hores a 85º, però hem desgreixat molt més el tall, la qual cosa l'ha fet molt més amable i saludable.

A més, en aquesta ocasió, l'hem presentat, de tan tendre com queda, esfilagarsat i dins de petits pastissets en en forma de cassoletes de massa quebrada, a mode de degustació més que no pas de plat principal, a diferència de l'altre cop.



I cal dir que aquest cop ens ha agradat més el resultat, en tots els sentits.

La cocció, com dèiem, és la mateixa: salpebrar la carn, posar-la al buit i coure-la a 85º durant 12 hores. En retirem bona part del greix. De la carn, amb els dits, en fem fils, com més fins millor (els podia haver deixat més prims). Amb els sucs de cocció, els posem al foc i els reduïm (si volem, amb una mica de vi negre). per desprès humitejar la carn un cop esfilagarsada, a mode de pulled (beef). Si volem, per fer-ho més fidel al pulled pork, podríem fer la marinada clàssica de la seva salsa però en aquesta ocasió anava amb més pressa i vaig haver d'anar per feina.




Aquests fils, remullats i macerats amb la salsa dels seus propis sucs, els posem dins d'unes tartaletes de massa quebrada salada, que haurem cuit prèviament al forn. I ja podem emplatar.





El maridatge també ha estat diferent: en aquesta ocasió, teníem moltes ganes de tornar a tastar de nou algun vi de Domaine La Rune (aquí, el post de la visita): un sensacional Pertrho 2014. Cupatge de Syrah, Garnatxa negra i Carinyena, és d'aquells vins que a cada glop, es va obrint. Necessita el seu temps per anar oferint noves notes, tant fruitoses (fruita negra) com especiades (pebre?) i algun balsàmic que a mi m'ha recordat a bosc humit i a regalèssia. Conserva una bona frescor i l'empremta natural del celler que l'elabora, al bell mig de les Corbières, al sud de França. Ens encanta i ens fa recordar la visita excepcional que hi vam fer ara fa uns mesos.

Recordeu que els seus vins, si no els aneu a comprar al mateix celler, a Catalunya només els trobareu al Álava de la Cruz.







Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada