Una crema freda, que també podríem prendre tèbia o calenta, i acompanyada d'un llom de sorell que haurem deixat assecar, com si d'una arengada es tractès. El conjunt ha quedat molt interessant.
Ingredients:
- Sorell en salmorra de 30 minuts aproximadament.
- Llenties
- Bròquil
- Tofu
- Vinagre de cirera
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració:
Triturem les llenties cuites. Corregim de sal i pebre i hi afegim aigua en la quantitat necessària, segons la consistència que vulguem. En el meu cas, que la volia cremosa, n'hi vaig afegir ben poca, i només un raig d'oli mentre triturava perquè emulsionès una mica.
El sorell, que l'haurem posat net d'espines en salmorra, l'esbandim i el tallem en petites rodanxes.
Muntatge del plat: base de crema de llenties, per sobre el sorell, i uns daus de tofu, bròquil ratllat en microplane i un raig de vinagre de cirera, per contrastar i donar frescor al conjunt.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada