dissabte, 21 de setembre del 2019

Strudel de figues i nous pecanes

Després de l'èxit de l'anterior strudel (aquí, la recepta), ens hem tornat a animar a fer-ne un altre, en aquest cas d'una de les meves fruites favorites: les figues. I, per complementar-les una mica, amb fruita seca, concretament unes boníssimes nous pecanes. A diferència de l'anterior, de pasta filo, en aquest en farem nosaltres mateixos la massa.



Anem-hi...

Ingredients:

Massa:
- 150g farina
- 100ml aigua
- Mig ou
- Mitja cullerada d'oli
- Pessic de sal
Farcit:
- 500g figues


- 25g sucre
- 30g nous pecanes
- Canyella en pols
- 50g mantega
- 70g pa ratllat
Altres:
- Mig ou per pintar

Elaboració:

Per a la massa, és tan senzill com posar tots els ingredients dins del bol i amassar fins que s'integrin i obtinguem una massa homogènia i que no s'enganxi pas a les mans. Reservem.




Per al farcit, fonem en un cassó al foc la mantega i hi posem el pa ratllat fins que dauri i en tinguem com molles de pa. No podem deixar de remenar. 

El resultat, el posem en un bol, on hi afegirem les figues tallades a vuitens, les nous trencades, la canyella i el sucre. Deixem macerar el conjunt.



Per formar l'strudel, estirem la massa sobre un paper de forn o un drap amb l'ajuda del corró, sobre una superfície enfarinada. Ha de quedar tan fina com puguem i en forma rectangular. Al mig, hi posem el farcit. 





Dobleguem els extrems perquè no surti el farcit i emboliquem.





Pintem amb mig ou i enfornem a 180º fins que dauri, durant uns 30 minuts.





Boníssim, de debò.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada