divendres, 3 de gener del 2014

Pintxo de foie d'ànec sobre tatin de poma

Per al sopar de cap d'any, finalment a casona ens hem decantat per l'ànec com a producte més destacat i, més concretament, pel pernil i pel foie fresc. Pel que fa al primer, cap misteri més enllà de tenir la previsió de deixar-lo a temperatura ambient per tal de poder gaudir de tot el seu suggerent i particular gust.
Pel que fa al foie fresc, que era la primera vegada que el cuinàvem, ens hem inclinat per preparar-lo i presentar-lo en format pintxo, sobre una petita llesca de pa torrat i amb un llit de tatin de poma amb reducció de vi dolç. Em feia por de no trobar-ne bé el punt de cocció però mig minut de planxa a foc fort per cada banda ha estat suficient.
Segurament, aquest pintxo el tornarem a preparar no trigant gaire ja que ens ha convençut bastant la combinació de la poma caramel·litzada fent de llit per al foie. Ja tinc ganes de tastar-lo de nou però potenciant la presència de la reducció, que en aquesta primera ocasió ha passat massa desapercebuda. La propera vegada, n'hi posaré més, potser a base d'Oporto. I, a més, crec que el conjunt podria millorar si en lloc d'utilitzar poma golden, n'utilitzem una de més àcida com la granny smith, que contrastarà més amb el to delicat del fetge.
La beguda en tot moment ha estat presidida per una aposta segura i coneguda que ens ha acompanyat al llarg de tota la vetllada: un Parxet Brut, un cava de bona relació qualitat preu que mai no acostuma a faltar al celler de casona com a bona opció d'espumós per a nombroses ocasions.

1 comentari: