dissabte, 18 de gener del 2014

Quiche d'espinacs

Els espinacs m'agrada menjar-los en diferents tipus de preparacions: en truita, en un saltejats a la catalana, cruixents a mode de guarnició i també en quiche, que és la recepta que presento a continuació.


Ingredients:

- Espinacs
- Ceba
- Pernil salat
- Formatge ratllat
- Mantega
- 4 ous
- 4 cullerades de llet
- Sal
- Pebre
- Nou moscada


Procediment:
  • Primerament, procedim a coure molt poca estona els espinacs en aigua, els escorrem i els acabem trinxant a ganivet
  • Pelem i piquem la ceba i el pernil
  • En una paella, desfem una culleradeta i mitja de mantega on sofregirem la ceba i, posteriorment, hi afegim els espinacs i el pernil. Remenem i hi donem un parell de voltes. Reservem.
  • Batem els quatre ous amb les quatre cullerades de llet i hi incorporem el sofregit que havíem reservat abans. Salpebrem i incorporem la nou moscada. Removem la preparació i ho aboquem sobre un motlle circular de silicona. Ratllem formatge per sobre i fornegem durant uns 20 minuts a 190º fins que qualli l'ou i tot plegat agafi la consistència d'una quiche.
Tal com es pot veure, es tracta d'una quiche més lleugera de l'habitual ja que no duu ni nata (substituïda per llet) ni massa brisa o quebrada, per la qual cosa el contingut calòric i greixós de la recepta és força més reduït sense comprometre la qualitat del plat. 

Perfecte com a sopar amb una copeta de vi jove blanc al costat.

Salut!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada