dissabte, 3 de novembre del 2018

Coca bescuit de castanyes

Tant si han sobrat de la castanyada, com si no, val la pena continuar tenint-ne al rebost perquè trobo que és un dels molts bons productes que ens ofereix la tardor i cal aprofitar-lo. En aquest cas, proposo fer-ho amb aquesta coca bescuit de castanyes, tant en farina com senceres.


És senzilleta, per a mi ideal per als esmorzars, és una de les moltes aplicacions culinàries de les castanyes, en aquest cas, en versió dolça.


Ingredients:

- 275g de castanyes en cru per fer-ne farina o per triturar (o compreu directament farina de castanya)
- 100g de castanyes pelades trossejades
- 100g de farina fluixa
- 1 sobre d'impulsor químic
- 1/2 cullerada de bicarbonat
- 150g sucre
- 125g mantega pomada
- 4 ous (M)
- 1 got llet sencera
- 1 raig baileys (o algun altre com licor de cafè...)

Elaboració:

Per a les castanyes triturades (en cas de no utilitzar-ne farina), les rostim, en el meu cas, en la típica paella castanyera, al foc. Pelem i en fem puré..





Per a les castanyes trossejades. per pelar-les les fem un tall transversal i les posem 30 segons al microones a 600W. Deixem refredar una mica i pelem bastant fàcilment. Aleshores, les bullim en el got de llet fins que siguin ben tendres.


En un bol, posem el puré (o la farina), amb el sucre, la llet on hem bullit les castanyes, la farina, el bicarbonat, l'impulsor i el raig de licor. Barregem.

Hi incorporem els ous, un a un. Fins que no s'integri un, no n'hi afegirem el següent, batent amb les barilles manuals.

Finalment, hi afegim la mantega pomada i tornem a batre amb les barilles.


Aleshores, encamisem un motlle amb oli i farina i hi aboquem tots els ingredients del bol, Per sobre, hi afegim també les castanyes trossejades que havíem bullit en la llet.




Enfornem a 180º durant 35 minuts.

Deixem refredar una mica, desemmotllem i a gaudir, amb un cafè per esmorzar de bon matí, o bé com a postres amb una Garnatxa de l'Empordà. O, fins i tot, amb una xocolata calenta a mitja tarda... És bastant polivalent.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada