dijous, 29 de novembre de 2018

Estofat de botifarra amb bolets

Anem amb un estofat que tan bé s'hi posa ara a la tardor, a base tant de carn de porc com de bolets, un matrimoni del tot consolidat a taula.
Ingredients.

- 1/2kg botifarra
- 250g ceba
- 250g patata
- 4 tomàquets pera a escalivar
- 1 ós de pernil
- 200g bolets secs hidratats
- 100ml vi ranci
- 1/2 litre brou bolets (l'aigua d'hidratar-los)
- Sal
- Pebre
- Herbes (llorer, romaní, farigola)
- 20g llard de porc
- Cullerada de farina

Elaboració: 

Serà tan senzill com posar la ceba tallada a brunoise a sofregir amb l'ós de pernil perquè ens vagi donant gust des de l'inici fins al final, sobre una base de llard de porc.Tallem la botifarra a daus i la hi incorporem quan la ceba hagi agafat un bon color marró.Mentrestant, el primer que haurem d'haver fet és posar uns 6 tomàquets pera a escalivar en una safata de forn coberta de paper de forn amb el tomàquets partit per la meitat, sense llavors, amb un raig d'oli, sal i sucre. Enfornem a 200º uns 30 minuts. Aquest tomàquet ens aportarà un gust més intens i més bo al nostre sofregit, més que si utilitzèssim simple tomàquet fresc ratllat.Hi incorporem el tomàquet escalivat passat pel xinès i apugem el foc perquè n'evapori tota l'aigua de vegetació. Aixequem els sucre de la cassola rajant amb vi ranci.

Hi posem una mica de farina, que deixarem coure. Hi posem les herbes. Mullem amb el brou de bolets i ja podrem posar els bolets, prèviament saltejats en una paella a banda.

També hi posarem les patates, maltallades perquè vagin deixant anar el midó que també contribuirà que ens lligui més la salsa.

Que vagi fent xup- xup a poc a poc. Anem corregint de sal, sobretot cap al final, un cop feta la reducció.Ja podem emplatar i gaudir d'aquest plat que, tot el que té de bo, ho té també de fàcil.
Acompanyem-lo d'un bon vi negre i salut!

1 comentari: