diumenge, 16 de desembre del 2018

Fals éclair dacquoise amb gelée de mango i mousse de xocolata. Vi Domaine Lasserre (Cave de Gan, Jurançon)



De nou, aprofitem massa que ens sobrava del pastís Dacquoise d'ametlles al cafè amb mousse de xocolata (aquí, la recepta) per fer aquesta altra versió incorporant un element com el mango, que el treballarem en forma de gelée, perquè trobo que combina molt bé amb la xocolata i que, tot plegat, acaba encaixant força bé per afinitat amb les característiques del vi dolç del Jurançon, que a mi sovint em recorda també al mango, sobretot en nas.


Per tant, reaprofitem la dacquoise i la mousse de xocolata de la recepta original (aquí, la recepta) i només ens faltarà fer la gelée de mango. Anem-hi...

Ingredients:
- Massa dacquoise tallada al llarg (imitant un éclaire)
- Mousse de xocolata
- 140g puré de mango
. 80g mango en cubs
- 40g sucre
- 2g gelatina
- Ratlladura de llima

Elaboració:

Posem el puré, els daus i el sucre en un cassó al foc fins que bulli. Apaguem foc i hi incorporem la gelatina. Aboquem sobre una superfície tan llarga i plana com l'éclair i reservem en nevera fins que qualli i solidifiqui per poder posar sobre la dacquoise.

Muntem el fals éclair posant per sobre el mango gelificat. Per sobre, amb la màniga, estenem mousse de xocolata. Per acabar, hi posem una mica de ratlladura de llima, que ens refrescarà i ens donarà un contrapunt àcid ben agradable.





Recomano tenir a mà una copeta d'un Jurançon com ara aquest Domaine Lasserre, que ens vam endur de la Cave de Gan, a la darrera #escapadahautespyrénées. Encara ens reforçarà més aquest mango.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada