dilluns, 28 de gener del 2019

Espaguetis puttanesca. Cava La Xarmada Heretat de Sangenís Brut Nature Reserva (La Xarmada, D.O. Cava)

Quan ni de bon tros estàs habituat a un gust que t'agrada perquè, pel motiu que sigui, no visita sovint les teves papil·les, quan sí ho fa, es produeixen sensacions altament plaents: d'una banda, perquè senzillament t'encanta i, de l'altra, perquè a través de l'aroma i del gust, s'evoquen temps, llocs que agrada recordar...


I si fa no fa és això és el que em va passar amb uns senzills espaguetis a la puttanesca. El gust tant evident de mar, aquella sapidesa de les anxoves, que combinen tan i tan bé amb les olives negres... en van tenir la culpa.

Un plat que es resol en un tres i no res, fantàstic per al dia a dia, per menjar bé, bo i saludable també entre setmana, tot i no tenir gaire temps per dedicar-s'hi.

Ingredients:

- Espaguetis
- All
- Olives negres
- Anxoves
- Tàperes
- Bitxo
- Tomàquets "pelati" (en conserva, sencers i pelats)
- Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

D'una banda, bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant.

De l'altra, sofregim uns alls sencers però pelats en una mica d'oli. Quan hagin agafat un cert color marró lleuger, hi afegim les anxoves partides per la meitat, que ràpidament se'ns desfaran. Hi afegim també tàperes, olives negres, tomàquets pelati i una mica de bitxo, si ens agrada el picant.

Sofregim tot molt bé, durant uns minuts.

Quan ho tinguem a punt, segurament serà el moment en què la pasta haurà acabat de coure. Aleshores, posem els espaguetis allà on teníem el nostre sofregit ja a punt, allarguem una mica amb un raig d'aigua de cocció de la pasta, ho integrem tot i ja podrem servir.


Quin gust tan potent de mar, què bo que és aquest senzill plat d'espaguetis.


Acompanyem del Cava La Xarmada que teníem pendent d'acabar de rematar. Algun dia passarem per la cava, a comprar-ne alguna ampolla més. Les bombolles han combinat molt bé amb la salinitat del plat de pasta.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada