dimarts, 6 d’agost del 2019

Involtini de tall que es pela ("Vacío") de vedella farcits de formatge. Abadal Cabernet Franc - Tempranillo 2013 (Celler Abadal, DO Pla de Bages)

Anem amb una proposta de recepta, la de l'involtini, que només havia preparat a l'escola de cuina però, a casa, aquest ha estat el primer cop. I com ens ha agrdat!

Després d'haver cuinat la picanha (aquí la recepta), el "vacío" es un altre dels talls que tenia pendents. I ha sigut una molt bona experiència tenir-lo a la cuina i experimentar amb ell, diferents tipus de coccions, elaboracions, emplatats, etc.


Per començar, he reservat la major part de. vacío per coure'l a baixa temperatura (aviat, la recepta). Amb la part restant, vaig decidir provar un altre tipus de cocció: concretament, un marcat seguit d'un lleuger estofat. Evidentment, no ha quedat tan tendre com la cocció al buit, però sí el suficient com per seguir-ne gaudint, i d'allò més.

Ingredients:

- Filets prims de "vacío"
- Formatge (en el meu cas, emmental)
- Sal
- Pebre
- Salsa dels sucs reaprofitada de la recepta anterior (aviat, la recepta). Si no en tenim, podem fer un sofregit bàsic.
- Aigua / Brou
- Farina

Elaboració:

Tallem filets prims, els espalmem (per exemple, fotent-li cops amb la base d'una cassola) amb l'objectiu tant de trencar fibres com d'eixamplar la carn perquè ens resulti més tova i cogui millor. Salpebrem.

Al mig, hi posem talls petits, prims, del formatge que haguem triar. Per anar bé, millor un formatge tou, que no ens dificulti després la confecció dels involtini.

Emboliquem la carn, assegurem amb un escuradents i passem per farina.

Fregim una mica fins que agafi color per totes bandes, a foc viu. Si hem de fer un sofregit a continuació, reservem a banda els involtini. Si no, com en el meu cas, els deixem.


A la mateixa paella, hi afegim la nostra salsa (si no en tenim, hi posem o hi fem un sofregit bàsic). 

Mullem amb una mica de brou (o aigua), corregim de sal i pebre, tapem, i deixem coure almenys 30 minuts, a foc baix. És un tipus de tall que necessita una certa estona de cocció. Com més temps ho tinguem a foc, millors resultats en tindrem. Sobretot, això sí, que no falti humitat. Sempre som a temps d'anar-hi afegint. I no ens descuidem de donar la volta als involtini, a mitja cocció.





Emplatem, salsegem, hi posem alguna patata fregida, que sempre hi va bé, i a gaudir, d'allò més.



Acompanyem amb l'Abadal cupatge de Cabernet Franc i Tempranillo. Compte, del 2013, i no vegis com està! Que ens l'haguem fotut en plena canícula diu molt a favor d'aquest tros de vi. 









Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada