dijous, 1 d’agost de 2019

Amanida de cigrons amb bledes, ventresca de bonítol en conserva casolana, tomàquet rosa de Barbastro i salsa romesco

Avui proposo una altra recepta d'aprofitament: he reconvertit un saltejat de cigrons amb bledes, en calent, en una amanida completa que, a banda de refrescar-nos i rehidratar-nos, també ens proporcionarà carbohidrats complexos d'absorció gràcies als cigrons, i la proteïna de la ventresca de tonyina. A més, regarem amb una salsa de xató que teníem a la nevera i que, a mode també d'aprofitament, l'allargarem afegint-li oli a emulsionar perquè s'estiri i tingui una textura més adequada a aquesta amanida.


Ingredients:
- Cigrons cuits
- Fulles de bledes (les penques, no) o qualsevol altra fulla que ens agradi
- 2 dents d'all
- Ventresca de tonyina en conserva casolana (aquí, la recepta)
- Salsa romesco (aquí, la recepta, dins de la recepta de conill al romesco)
- Tomàquet rosa de Barbastro
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre

Elaboració:

En una paella amb una mica d'oli fem ballar una mica l'all tallat a làmines. Abans que agafi color, hi afegim les bledes per saltejar-les. Hi afegim els cigrons que, si són de pot de conserva, haurem passat prèviament per aigua. Saltegem tot junt, salpebre i ho reservem en fred.

A banda, tallem el tomàquet a daus.
Ja podem muntar el plat, molt fàcilment.
La salsa, que no falti, n'hi ha d'haver com per sucar-hi pa perquè està boníssima.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada