dijous, 22 d’agost del 2019

Pollastre al "Chilindrón". Vi Pardelasses 2015 (Celler Aixalà Alcait, Torroja del Priorat, DOQ Priorat)

Tenia ganes de fer un "chilindrón" a casa, una elaboració típica de Navarra i Aragó, generalment amb carn de xai, a base principalment de pebrot i tomàquet, així com també una mica de ceba i algun altre ingredient més, no gaires més.


Es tracta d'una cassola de pollastre facileta i relativament ràpida de resoldre, sobretot si prèviament ja tenim escalivats els pebrots i les cebes, fins i tot el tomàquet, opcionalment.

I per acompanyar la cassola, ens ha vingut molt de gust obrir una de les ampolles d'Aixalà Alcait que encara volten pel celler de casa, des que vam anar a visitar-lo (aquí, el post de la visita). Hem obert el més especial per a nosaltres, el Pardelasses. És el primer vi que va començar a elaborar en Jordi Aixalà al seu celler. A l'etiqueta, diu: "aquest vi és el fruit d'una il·lusió i el principi d'un somni".

Ingredients:

- 1 pollastre tallat a vuitens aprox.
- Oli
- 1 dent d'all
- 100g pernil salat
- 1 ceba
- 3 pebrots vermells
- 1 pebrot verd
- 4 cullerades petites de polpa de "pimiento choricero" (o de nyora)
- Raig tomàquet fregit
- Sal
- Pebre

Elaboració:

En una cassola, comencem a perfumar la base d'oli amb la dent d'all encamisat.

A continuació, marquem el pollastre, per tots els costats, sobretot el de la pell.

Continuem afegint-hi els pebrots, les cebes, el tomàquet i el "choricero". Prèviament, pebrots i cebes els havíem escalivat al foc en churrasquera. També es pot fer al forn. És un punt força important perquè ens donarà molta més potència i un gust formidable al plat. Ens interessa tant la polpa com els sucs, que haurem d'incorporar ara també a la nostra cassola.





I que vagi coent a foc mig baix. Podem tapar per ajudar la cocció i per no perdre massa sucs.

En uns 45 minuts, ho tindrem fet. Cal que, a mitja cocció, li donem la volta perquè es faci per totes bandes per igual.

Queda bonísim!




Acompanyem amb el nostre Pardelasses, que marida perfectament. Un cupatge de Garnatxa i Carinyena absolutament deliciós. Si no tinc mal entès, passa 15 mesos en bóta de roure (crec que francès i americà). Potència matisada per una fruita acompotada, alguna herba, algun fumat i està ben viu per bé que ja es deixa beure, i de quina manera!



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada