divendres, 16 de desembre del 2016

Crema de coliflor i cacauet amb moniato escalivat i sardina confitada en oli infusionat


Recepta improvisada i d'aprofitament d'un vespre que havia de preparar un soparet informal en un pim-pam:

Ingredients:
- Coliflor
- Cacahuets
- Moniato escalivat
- Sardines confitades (vegeu aquí recepta)
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre blanc

Elaboració: 

Bullim coliflor, preferentment al vapor o en estoig de microones. Bullides no és tan aconsellable, no només per la pèrdua de propietats i gust sinó també perquè ens aigualirà la crema. Un cop la tenim, la posem en el got del túrmix per batre.

Per al moniato, un cop escalivat (al forn o en xurrasquera), l'hem de pelar, trinxar amb una forquilla i donar-li cremositat. N'hi ha prou afegint-hi una mica de llet i remoure. 

En el got per batre de la coliflor, hi posem també un grapat de cacahuets, que aporta gust així com el seu greix que contribuirà a donar-nos textura. Batem tot incorporant-hi l'oli a fil continuat, per tal d'anar emulsionant, fins que ens quedi la textura que desitgem, En el meu cas, una textura lleugera però suficient per muntar després el plat. Si  ho preferim, podem utilitzar llet o nata en lloc de l'oli, també queda bé. Per cert, en el cas de l'oli, potser val la pena utilitzar-ne un que no sigui gaire fort, perquè no tapi el gust de la coliflor com a element principal. Finalment, corregim de sal i pebre.

Per al muntatge del plat, ens ajudem d'un motlle on posar una primera capa de crema de coliflor. A sobre, hi posem una mica de moniato escalivat, per exemple a mode de quenelle. Per acabar, els lloms de sardina confitada. 

Fa un conjunt molt suau i molt agradable.

Una solució fàcil i ràpida, sobretot si ja tenim les preelaboracions fetes d'abans.


Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada