dissabte, 2 de desembre del 2017

Bacallà sous vide a baixa temperatura amb samfaina. Vi Clot d'Encís blanc (Garnatxa Blanca) de Celler Sant Josep (D.O. Terra Alta)

Al blog, ja tenim publicada una recepta de bacallà, amb una tècncia de confitat i mesurant la temperatura a cor de producte (aquí, el post de la recepta), que també, això sí, vam maridar amb una Garnatxa Blanca de la Terra Alta.


Ara, en aquesta recepta, el courem al buit (sous vide), i a baixa temperatura. Concretament, un cop salpebrat, l'envasem al buit i el posem a un bany de 50º durant 15 minuts.

El resultat és un bacallà extremadament melòs, que es deslloma sol; de fet, tal com passava amb el bacallà confitat de l'altra recepta. El canvi, però, és que ara no l'hem submergit en cap greix i que, a més a més, els seus propis sucs queden recollits a la bossa i després els aprofitarem vessant-los sobre la samfaina.


Per a la samfaina, aquí podeu veure la recepta. . 

Una proposta molt ràpida i senzilla en què el més important és donar-li al producte el màxim protagonista i respecte, cuinant-lo tot en la seva justa mesura.


L'acompanyem amb un fresc Clot d'Encís del celler Sant Josep Vins, de Bot, Un vi blanc jove de Garnatxa Blanca, molt claret, de bona acidesa i en què predomina la fruita. Bon acompanyant per al nostre bacallà.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada