dissabte, 23 de març de 2019

Magdalenes i cake de moniato amb xocolata, nous i espècies

Tornem a posar les mans a la massa per tornar a preparar una proposta dolça, molt d'esmorzar, molt de tardor, però que de fet s'hi segueix posant d'allò més bé durant qualsevol moment de l'any. Amb la mateixa massa, d'on sobresurt la polpa d'uns moniatos que ens haurem cuidat d'escalivar al límit, en farem tant unes magdalenes com un cake que queda tant o més bo que les mateixes magdalenes, potser perquè queda una mica més alt i airejat.
En qualsevol cas, una mossegada delicada que sempre combinarà algun punt cruixent (nous) i un regust llarg i més complex gràcies a les espècies. Per a mi, ideal per acompanyar l'amargor del primer cafè del dia (sol, sense sucre i fortet).

Ingredients:

- 400g polpa moniato
- 100g sucre moreno
- 280g farina fluixa
- 1 sobre impulsor químic
- 100g sucre blanc
- 3 ous
- 125g llet
- 125g oli
- 1 taronja (ratlladura)
- 1 cull. cafè nous moscada
- 2 cull. cafè canyella
- Pessic sal
- 10 nous
- 4 preses xocolata

Elaboració:

Molt senzill. D'una banda, turmitzem uns moniatos que haurem escalivat al forn o xurrasquera, juntament amb el sucre moreno.


D'altra banda, blanquegem amb les barilles elèctriques els ous amb el sucre blanc, fins que tripliqui pràcticament de volum. Quan ho tinguem, hi posem la llet i l'oli i seguim batent tot just perquè s'hi integrin bé.

A continuació, integrem dins d'aquest bol els moniatos turmitzats abans amb el sucre moreno.Finalment, hi posarem els elements sòlids que falten: farina, impulsor químic, ratlladura, espècies, sal, nous i xocolata. Tot això, no amb les barilles elèctriques sinó amb la llengua, per evitar que ens vagi gaire el volum aconseguit abans en blanquejar els ous.
Encapsulem part de la massa en motlles de magdalenes. En sortiran unes 9.L'altra part, en motlle de cake prèviament untat de mantega.Enfornem a 180º durant uns 30 minuts les magdalenes i durant uns 45 minuts el cake.Deixem refredar. Badem amb la flaire que haurà arribat a tots els racons de la llar.I finalment, tastem... A mi, m'encanta començar el dia amb aquestes queixalades.


Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada