diumenge, 31 de març del 2019

Raviolis de ricotta i espinacs amb pètals de tomàquet a les herbes i salsa d'alfàbrega

La pasta fresca feta a casa és exquisida. Si, a sobre, la fem per farcir, com ara uns raviolis, encara ho és més. I si aquest farcit és com ara aquest de ricotta i espinacs, i l'acompanyem d'un tomàquet molt ben cuinat i aromatitzat i d'un suc verd d'alfàbrega... canten els àngels. I si, pel mig de tot això, hi fem navegar uns pinyons acabats de torrar... festa grossa a taula.



Però abans, a cuinar. Anem-hi.

Ingredients:

- 150g farina normal
- 150g farina força
- 3 ous
- Pessic sal
- Xic d'oli d'oliva
- 400g ricotta
- 50g pa ratllat
- 100g parmesà
- 400g espinacs frescos

Per als pètals de tomàquet:
- 15 tomàquets vermells
- Oli d'oliva
- Sucre
- Sal
- Pebre
- Romaní

Per a la salsa d'alfàbrega fresca:
- Brou de verdures
- Goma xantana
- 100g pinyons
- 3 alls
- Alfàbrega

Elaboració:

Tallem i rentem els espinacs. Coem al vapor amb una mica de sal, n'escorrem l'excés d'aigua i pogués tenir i barregem amb la ricotta, el pa ratllat i el parmesà. Posem aquest farcit dins d'una màniga pastissera amb la qual farcirem la pasta. Reservem en fred.

Per a la pasta: fem un volcà amb la farina i hi posem els ous, la sal, l'oli. Amassem fins que estigui ben llisa. La bolegem, filmem i deixem resposar 15 minuts a la nevera perquè la farina acabi d'absorvir bé tota la humitat.

A continuació, estirem la massa amb la màquina, En fem dues planxes i posem el farcit a sobre d'una. Tapem amb l'altra. Troquelem amb el talla-pastes. Coem en aigua bullent amb sal i llorer durant 3 o 4 minuts, fins que esguin al dente.




Per als tomàquets, en tallem pètals sense pell i coem al forn amb sal, pebre, sucre i oli a 180º fins daurar.

Per a l'alfàbrega, l'escaldem en aigua i sal 5 segons. Refredem i triturem amb brou de verdures calent. Colem ben fi i rectifiquem de sal. Espessem lleugerament amb xantana per donar una mica més de volum a la salsa.

Torrem els pinyons i reservem.

En una sauter, daurem les làmines d'all, hi posem els raviolis 2 minuts, hi afegim els pinyons, el tomàquet i el suc d'alfàbrega. Emplatem.





A banda de ser ben agradable a la vista, al paladar encara ho és més, em van semblar excepcionals.





Salut!



(Origen de la recepta: Escola Terra d'Escudella. Xef: Tomàs Molinos)

1 comentari: