dijous, 7 de març del 2019

Suquet de rap amb cananes i gambes. Vi Riesling Koehler Ruprecht 2012

En marxa aquesta nova proposta de suquet, en aquesta ocasió amb protagonisme claríssim del rap, que vindrà acompanyat d'unes cananes i unes gambes, així com d'unes patates que, ja veureu, seran tan bones com el peix.








Però a l'ombra hi ha un altre protagonista sense el qual el plat no quedaria ni la meitat de bo: el fumet vermell de peix, bàsicament fet a partir del cap i ossos del rap, així com el de les gambes. Cap suquet es pot preparar sense un bon fumet que el mulli!

Ingredients:

- 1 rap
- 4 cananes
- 10 gambes
- 3 cebes (1 és per al fumet)
- 8 patates
- 2 C.S. tomàquet triturat
- Raig vi blanc
- Aigua
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
Picada:
- Pa torrat
- Grapat de nous
- Alguna ametlla
- Alguna avellana (ben poques)

Elaboració:

Primerament, comencem elaborant el fumet rostint una ceba amb una mica d'oli a la cassola on farem el fumet. També hi podem posar altres verdures que tinguem a mà. Quan hagi agafat una mica de color després d'uns minuts, hi afegim el tomàquet triturat i deixem que es cuini. Hi incorporem ossos i cap de rap. Remenem i deixem que es vagi rostint. Anirà deixant anar molta aigua. Mullem el vi blanc, que redueixi. Finalment, cobrim d'aigua i deixem que cogui a foc baix durant 30 minuts. Després, tapem i deixem que infusioni però ja fora del foc sense bullir.



Amb el fumet ja en marxa, fem la base del suquet: el sofregit. En aquest cas, començo marcant el cap de les gambes amb una mica d'oli, que quedarà així ben perfumat. Quan les tinguem amb un bon color, les pressionem mínimament i les vessem sobre el fumet, estigui en en punt que estigui (millor si és abans d'haver mullat amb aigua).




Seguim amb el sofregit. Desglacem la base de la cassola incorporant la ceba tallada ben menuda. Abaixem foc i deixem que es vagi coent i agafant color.



Hi incorporem també les aletes ben picades de les cananes, que és una part dura una mica desagradable en boca però tallada així, a mode sofregit, va molt bé perquè aporta molt de gust i aroma.




Hi afegim també el cos de les cananes, tallades a rodelles.


Mullem amb vi blanc, que redueixi.

Hi incorporem el tomàquet triturat, que cogui fins que el sofregit sigui una mena de melmelada pràcticament.

Finalment, mullem amb el fumet prèviament colat i hi incorporem les patates tallades a rodelles mínimament gruixudes, per evitar que se'ns trenquin. Deixem coure les patates a foc baix perquè es vagin bevent tot el fumet que vulguin: quedaran boníssimes.



Quan ja les tinguem al dente, al moment final, hi incorporem el rap tallat a supremes. Es courà molt ràpid. Hem de fer el mateix amb les gambes, que les tindrem reservades en fred, ja pelades.



Finalment, segons la consistència de suquet que volguem, hi afegim la picada o tanta picada com sigui necessària per acabar de lligar el fumet i que esdevingui una salsa formidable, que no podrem evitar sucar.



Emplatem... i a gaudir.



I encara gaudirem més si al costat ens servim, per exemple, una copeta del Riesling de Koehler Ruprecht. Meravellós!



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada