diumenge, 17 de març del 2019

Pasta trenette de grano aureo amb carxofes, gambetes i cirerols. Vi Muscadet Sèvre et Maine sur Lie

La dona va tornar a Itàlia amb aquesta pasta Trenete que no coneixíem i que ens ha agradat moltíssim. Està feta a partir de "grano aureo", un gra dur que hem trobat, a banda de gustós, que aguanta molt bé la cocció i ens ha donat la sensació que li costa molt de passar-se sinó que queda molt lliscant i solta. Ens ha convençut d'allò més, com a mínim aquesta de la marca Voiello.


Ingredients:

- 140g pasta Trenette
- 2 carxofes
- Grapat de gambetes
- Grapat de cirerols
- Oli d'oliva verge
- Sal

Elaboració:

No pot ser més senzill. Coem la pasta seguint les instruccions del fabricant, i guardant part de l'aigua de cocció.

Abans, hem de tenir fet aquest sofregit tan ràpid de les carxofes, que prèviament haurem d'haver estovat o bé al microones al vapor o bé escaldades. Aleshores, les saltegem a la paella, on hi acabarem afegint també els cirerols i les gambetes, amb una mica d'oli.

Finalment, hi aboquem la pasta cuita com a molt al dente, hi donem un parell de voltes i, si cal, una mica de l'aigua de cocció.

Emplatem.



Acompanyem d'un vi que sempre ens agradar anar tenint a casa per acompanyar especialment els plats de pasta: el Muscadet Sèvre et Maine, del qual destaca un caràcter salí i fresc que ens encaixa molt bé amb aquesta mena de plats.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada