dissabte, 13 d’abril del 2019

Lingot caramel de xocolata negra i escuma de fruits vermells

Anem amb una proposta de l'Escola Terra d'Escudella que em va interessar des del mateix moment que en vaig escoltar el títol. I aquesta sensació es va confirmar quan vaig veure i tastar el resultat...







Es tracta d'una mena de caramel, que li podem donar la forma que vulguem (lingot, quadrat...) que no és gens dur sinó bastant tou, fins i tot acabat de sortir de nevera. També és bo a temperatura ambient i molt interessant amb un cop d'escalfor, quan sembla que es vulgui començar a fondre. I el podem menjar sol o acompanyant altres elaboracions... anirem veient possibilitats en d'altres posts.

En aquest cas, anirà acompanyat d'una escuma de fruits vermells servida en copa a banda, que encaixa perfectament amb la xocolata negra. Però  també podem optar per introduir aquests fruits vermells juntament amb la xocolata, a mode de coulis. En aquest últim cas, no ens caldria el sifó, evidentment.

Ingredients:

Per als caramels:
- 200g cobertura de xocolata (almenys d'un 70%)
- 100g llet condensada
- 100g glucosa
- 75g mantega
- Vainilla en pols
- 50g arròs inflat de xocolata (opcional)

Per a l'escuma:
- 200g fruites vermelles
- 200g almívar tpt (100g sucre i 100g aigua)
- De 2 a 4 fulles de gelatina (el normal és 1 cada 100 d'almívar)

Elaboració:

Comencem amb el caramel. Trossegem la xocolata.

Escalfem la glucosa i la llet condensada a uns 55º-60º. Hi afegim la xocolata trossejada i barregem.






Retirem del foc i hi afegim la mantega a daus (o manteca de cacau, si en tinguéssim).



Untem un motlle amb mantega i el forrem de paper film. Aquí hi posarem la nostra barreja de xocolata. Posem per sobre, opcionalment, l'arròs inflat de xocolata, que ens aportaria el cruixent. Deixem refredar.

Un cop fred, tallem a ganivet, en la forma que més ens estimem.




Es pot embolicar en paper vegetal i lligar amb cinta, si volem cuidar la presentació a taula, o si és per regalar, per què no.

Per a l'escuma de fruits vermells, turmitzem l'almívar amb els fruits vermells, on disoldrem la gelatina prèviament hidratada. 



Colem la barreja i la posem en sifó, que carregarem amb una càpsula de gas. Si podem deixar el sifó en repòs unes 4 hores en nevera, amb 2 fulls de gelatina en tindríem prou. Si no disposem d'aquest temps, n'hi posarem 4 fulles de gelatina, per assegurar-nos una bona consistència de l'escuma.




Finalment, emplatem com més ens agradi.



Està boníssim, sobretot per als més xocolaters. I fins i tot, si es cuida mínimament la presentació, fa festa.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada