dissabte, 18 de gener del 2020

Pastís de xocolata, fruita vermella i caramel cruixent

Es tracta d'un pastís pràcticament al 100% d'aprofitament de restes que van quedar de diferents elaboracions encara nadalenques.


D'una banda, la base de l'estructura, és massa del braç de gitano al cacau: aquí, la recepta.

D'altra banda, de xocolata, en porta tant la trufa menys densa del tronc de Nadal (aquí, la recepta) com una ganache (o trufa) més densa d'una altra elaboració que encara no he publicat. Els ingredients i la recepta, a continuació:

Ganache de xocolata:
 325g xocolata
 250g nata

La farem escalfant la nata, vessant-la sobre la xocolata, emulsionar i deixar refredar 4 hores o, encara millor, tota una nit d'un dia per l'altre. Hi enfonsarem uns quants nabiu

Hi ha també un caramel normal i corrent que barrejarem amb les típiques teules cruixents que acompanyen els gelats de tall. Només ens cal esmicolar-les i juntar-les amb el caramel, que ens interessa que estigui més aviat espés perquè no humitegi en excés la part cruixent.

I finalment, una compota de fruita vermella que vaig fer casolana, amb aproximadament la meitat de pes de sucre que de fruita.

Per al muntatge, necessitem tres capes de genovesa: 



sobre la primera capa, estenem caramel cruixent amb una barreja de trufa i ganache perquè ens quedi una textura perfecta per poder-la estrendre.

sobre la segona capa, una capa de melmelada de fruita vermella.

sobre la tercera capa, una capa de ganache de xocolata, ben fina.



Aleshores, refredem.

Un cop fred, vessem per sobre, a mode de cobertura, xocolata fosa amb una mica d'oli de girasol que hi haurem integrat, per afavorir que llisqui millor.


Per igualar i que quedi més net, en retallem els extrems.






I n'acabem fent rectangles a mode de petites racions.


I ja ho tindrem preparat per servir i gaudir.



Com que es tracta d'un pastís d'aprofitament, un toc d'escalfor per atemperar i que quedi més humit, li va de conya.




Salut!


2 comentaris:

  1. Xocolata i maduixa...agrada sempre!
    M'encanta com t'hi poses... pim-pam...i unes altres postres fetes...amb el que em costa a mí🤦🏻‍♀️

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. També em costa, no et pensis però això sí, un cop en marxa ja poses la directa fins la degustació final.

      Elimina