dijous, 16 de gener del 2020

(Falses) croquetes de formatge amb carxofes i espinacs

Avui anem amb un entrant o plat per compartir deliciós, sempre que ens agradin les croquetes (i a qui no?!) així com el formatge (i a qui no?!) i les verdures, concretament espinacs i carxofes (aquí, potser, ja no hi ha tanta unanimitat).


Són (falses) croquetes perquè no es van a partir de cap roux sinó tan sols a partir d'una massa que es farà a partir de la textura que ens donaran els formatges, i després, això sí, l'arrebossat amb què farem que s'assembli molt a una croqueta, almenys en la forma i en el fet que sigui cruixent per fora i cremosa per dins.

Ingredients:

- 400g formatge cremós
- 300g mozzarella
- 4 carxofes
- 2 manats espinacs
- 3 dents d'all picats
- 1 c.s. mantega / oli
- Sal, pebre, nou moscada
- Ou, farina, pa ratllat (o panko)
. Guarnició: 4 figues i 4 tomàquets vermells

Elaboració:

Treiem el cor a les carxofes i els tallem a fines làmines. Els sofregim en mantega i all picat.



A banda, coem espinacs nets amb la seva mateixa aigua, amb una mica de sal. Quan estiguin tendres, les escorrem al màxim i piquem ben fi a ganivet.


Juntem espinacs amb carxofes. Hi afegim els formatges.


Removem fins que el formatge estigui tot ben fos i ens faci com una crema. Condimentem.


Folrem un motlle amb paper de forn. Farcim amb la massa i refredem.

Quan agafi cos gràcies al fred, tallem en forma de lingots o de croquetes. Passem cadascuna de les peces per farina, ou i pa ratllat.






Fregim en oli abundant. Escorrem sobre paper.



I de seguida, ataquem...



Són molt i molt cremoses, delicioses.



Salut!

2 comentaris:

  1. Falses o no...han de ser espectaculars.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al capdavall, el nom no hauria de fer la cosa, tot i que confesso que pateixo d'un cert purisme que m'obliga a posar el "falses", què hi farem!

      Elimina