dijous, 2 de gener del 2020

Tonyina brasejada amb rovellons i figues. Cava Agustí Torelló Mata Reserva 2015 (Cava Agustí Torelló Mata, DO Cava)

Tots hem cuinat força més de l'habitual en aquestes dates i sempre hi ha algun plat que et deixa més empremta que d'altres, dels que han agradat més a taula, dels que tenen algun aire nou. Aquest seria el cas de la recepta maridada que avui presento, la tonyina amb aquest "punch" o matís que ens donaran els rovellons i les figues.


La proposta de maridatge és un cava, això ho tenia bastant clar, que optaria per unes bombolles. En aquest cas, el Torelló Mata Reserva.



La recepta és tan minimalista i senzilla com l'emplatat. Ara ho veurem. El més important serà que la tonyina, ben fresca, ens quedi en un punt adequat de cocció (per al meu gust, tot just marcada). I el que marca la diferència, aquesta guarnició tan de tardor, la podrem guardar en nevera sota la protecciò de l'oli i els àcids, ja que no deixa de ser un escabetx.

Ingredients:

- Tonyina (sense feina: llom, ventresca...)
- 250g rovellons
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 api
- 1 llorer
- 200ml vinagre blanc
- 200ml oli d'oliva verge extra
- Pebre vermell
- 4 figues
- Grapat de cogombrets
- Grapat de tàperes
- Pessic de sucre

Elaboració:

El primer que hem de fer és la guarnició perquè la tonyina la courem tot just abans de servir, prèviament neta de qualsevol punxa, és clar.

Aleshores, comencem escaldant 5 minuts els rovellons en aigua salada. Els retirem de l'aigua i els introduïm en una cassola on haurem posat l'oli, el vinagre, el pebre vermell i les verdures tallades en juliana.

Aquesta cassola, la portem a ebullició i deixem coure durant uns 5 minuts. Retirem del foc i afegim un pessic de sucre.

Refrigerem almenys d'un dia per l'altre, rectifiquem del que convingui, i hi afegim les figues a quarts barrejades amb els cogombrets i tàperes en brunoise.



En l'últim moment, marquem la tonyina, sense pell, per les dues bandes.



Emplatem la tonyina prèviament tallada, i disposem per sobre i el costat una mica de la nostra guarnició, que no ens deixarà gens indiferents i que acompanyen perfectament el greix i la contundència del peix blau.




Acompanyem amb cava, que penso que és un aliat evident per acompanyar aquells plats que et creen força dubtes perquè trobo difícils d'aparellar. Escollim, per a l'ocasió, el Torelló Mata, que coneixem prou bé i ens agrada força.


Salut!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada