diumenge, 17 de desembre del 2017

Restaurant Celler la Miloquera (Marçà, Priorat, Tarragona)

Un cop visitat Aixalà Alcait (aquí, el post), teníem dinar reservat al Celler de la Miloquera, que vaig posar a la meva particular llista de restaurants pendents des que vaig llegir-ne la ressenya de Ricard Sampere (aquí, el post).


Es tracta d'un restaurant que no te'l trobes de casualitat perquè està retirat de qualsevol via de comunicació principal. És dels que hi has d'anar expressament, i dels que val la pena anar-hi expressament, ja que avanço que la relació satisfacció-preu és molt i molt competitiva gràcies al menú d'11'5 euros. Pel que fa a les instal·lacions, són rústiques i acollidores. El servei, bo, eficient, normal, tot i que estava ple fins la bandera, majoritàriament de públic local.



Vam dinar els següents plats, cuinats pel xef Josep Maria Pallejà Llaveria (al seu facebook publica diàriament el menú):

- Arròs caldós de costella i bolets. Al punt de cocció, molt bo de gust i amb una ració ben generosa. Un encert!


- Macarrons amb trinxat de vaca vella i costella. Sí, és un plat de macarrons, senzill, però la veritat és que estaven potents i cuinats amb clara intenció d'anar més enllà d'aquest conformisme que pot despertar un plat com aquest. És un plat de macarrons d'allò més bo i gustós.


- Hamburguesa de vaca vella, secret de porc, ceps i tòfona. La cambrera ens va assegurar que era el plat estrella del restaurant però com a mínim, el nostre plat, no va ser el més encertat, senzillament perquè s'endevinava un excés de cocció: estava un pèl massa eixuta per a nosaltres. Tot i així, el gust sí ens va semblar força bo.


- Conill guisat amb fredolics. En canvi, aquest conill estava de traca i mocador.


Per postres, tot i que ja no ens quedava gaire gana...

- Pastís de formatge i codonyat. Prou bo, casolà.


- Postres de músic. Estava de vici, sobretot les avellanes... Només li faltava el xarrupet de moscatell.


Per cert, el menú inclou també el vi. En vam demanar el de la casa, i era força correcte. Tot plegat, per tan sols 11'5 euros per barba... més que raonables. Una opció molt interessant al Priorat entre setmana. Estarà bé tastar el menú de cap de setmana, que ofereixen a 20 euros. Ja caurà!

Salut!

(Data: dimecres, 4 de gener de 2017)


6 comentaris:

  1. Quan t'animis a fer el menú de cap de setmana....avisa! Nosaltres el tenim pendent aquest restaurant! I mira que som a prop...
    Petons i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agafo la paraula, Olga! Jo sempre a punt de baixar cap allà. Salut!

      Elimina
  2. Bones,primer que gracies...despres,k el celler ara el regenta u n'altra parella...nosaltres estem agafant aire..un nou projecte s'està cuinan...ells u faran molt be segur...es un lloc que enamora,no es pot deixar perdre..jo ara estare un temps al restaurant dos roses,a reus en diferent format,agafant aire,tocant altres tecles,tornant als origens.bueno gracies,un plaer

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la informació i sort en els nous projectes que aneu cuinant. Salut!

      Elimina
  3. Dues coses... La primera és "gràcies per la referència" i la segona q m'alegra de saber la pista dels que ho portaven, gràcies al comentari anterior. Degut a que he canviat de rutes, al viure a Cambrils, fa temps que no hi he anat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res Ricard! Crec que són especialment necessàries les recomanacions del sud, on crec que hi ha força a descobrir, com a mínim des del punt de vista d'un barceloní com jo. Salut!

      Elimina