diumenge, 8 de desembre del 2019

Estofat de vedella a la jardinera amb fredolics. LaFou El Sender 2015 (LaFou, DO Terra Alta)

Anem amb un altre dels estofats clàssics com el de la jardinera, on al meu entendre no pot faltar la guarnició de pastanaga, pèsols i patates. L'he completada, aquest cop, amb uns fredolics. Què bo, de debò, tot plegat.



Per beure, tenia ganes de tornar a obrir un LaFou El Sender: a casa ens agrada molt per a plats com aquest.



Ingredients:

1'250kg de falda de vedella (a tacs)
2 cebres grosses
2 dents d'all
4 pastanagues
Raig de vi ranci (1/3)
Raig de vi negre (2/3)
Llorer
Aigua
Sal
Pebre
Oli
Farina
Fredolics
4 patates

Elaboració:

Comencem salpebrant la carn, enfarinant-la i marcant-la a la cassola amb una mica d'oli, a foc ben viu. Reservem fora del foc.


A la mateixa cassola, hi posem la ceba tallada ben menuda, amb una fulla de llorer. Que vagi coent fins que agafi un mínim de color daurat. Si convé, anem hidratant-espantant amb una mica d'aigua.


Quan tinguem la ceba a un punt interessant, hi posem l'all. Deixem coure uns 5 minuts.

Aleshores, hi posem la pastanaga, a rodanxes prou grans perquè aguantin la cocció, hi tornem a posar la carn, i mullem amb el vi ranci, el vi negre i una miqueta d'aigua, just que gairebé arribi al nivell de la carn.


Tapem i deixem que faci xup-xup, suau, durant pràcticament dues hores. Ja veureu com anirà entendrint fins que pràcticament es pugui fins i tot esfilagarsar.

En l'últim moment, hi afegirem els pésols, que amb prou feines necessiten cocció, les patates, tallades a quadrats petits i prèviament fregides, i els bolets tan sols prèviament saltejats una mica.




Ja podrem emplatar. La salsa ens haurà agafat una textura fantàstica, i un gust exquisit.


I aquest plat marida, de conya marinera, amb el vi escollit per a l'ocasió, El Sender 2015, que està en un moment molt i molt llaminer.





No se'ns oblidi el pa per anar fent el suca-mulla.

Salut! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada