Anem amb un altre dels estofats clàssics com el de la jardinera, on al meu entendre no pot faltar la guarnició de pastanaga, pèsols i patates. L'he completada, aquest cop, amb uns fredolics. Què bo, de debò, tot plegat.
Per beure, tenia ganes de tornar a obrir un LaFou El Sender: a casa ens agrada molt per a plats com aquest.
Ingredients:
1'250kg de falda de vedella (a tacs)
2 cebres grosses
2 dents d'all
4 pastanagues
Raig de vi ranci (1/3)
Raig de vi negre (2/3)
Llorer
Aigua
Sal
Pebre
Oli
Farina
Fredolics
4 patates
Elaboració:
Comencem salpebrant la carn, enfarinant-la i marcant-la a la cassola amb una mica d'oli, a foc ben viu. Reservem fora del foc.
A la mateixa cassola, hi posem la ceba tallada ben menuda, amb una fulla de llorer. Que vagi coent fins que agafi un mínim de color daurat. Si convé, anem hidratant-espantant amb una mica d'aigua.
Quan tinguem la ceba a un punt interessant, hi posem l'all. Deixem coure uns 5 minuts.
Aleshores, hi posem la pastanaga, a rodanxes prou grans perquè aguantin la cocció, hi tornem a posar la carn, i mullem amb el vi ranci, el vi negre i una miqueta d'aigua, just que gairebé arribi al nivell de la carn.
Tapem i deixem que faci xup-xup, suau, durant pràcticament dues hores. Ja veureu com anirà entendrint fins que pràcticament es pugui fins i tot esfilagarsar.
En l'últim moment, hi afegirem els pésols, que amb prou feines necessiten cocció, les patates, tallades a quadrats petits i prèviament fregides, i els bolets tan sols prèviament saltejats una mica.
Ja podrem emplatar. La salsa ens haurà agafat una textura fantàstica, i un gust exquisit.
I aquest plat marida, de conya marinera, amb el vi escollit per a l'ocasió, El Sender 2015, que està en un moment molt i molt llaminer.
No se'ns oblidi el pa per anar fent el suca-mulla.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada