dissabte, 28 de desembre del 2019

Île flottante amb crema anglesa i caramel

Un clàssic francès que no necessita presentacions. No sé com hem trigat tant a fer-lo a casa. Ha sigut de casualitat, perquè m'havia sobrat, d'una banda, crema anglesa i, de l'altra, unes clares. Era evident: calia fer una illa flotant sobre crema anglesa a la vainilla i caramel.


Què bo, i què fàcil, i què ràpid!

Ingredients:

Per a la crema anglesa:
- 3 rovells d'ou
- 70g sucre
- 250ml llet sencera
- Vainilla

Per a les illes:
- 3 clares
- 50g sucre
- 500ml aigua
- 250ml llet

Per acabar:
- Caramel
- Ametlla granet

Elaboració:

Per fer la crema anglesa, posem en un cassó la llet amb els rovells, el sucre i la vanilla (al natura, seca, sucre vainillat...?), remenem constantment i al foc baix mantenim cocció fins al punt de napat o 83º. Retirem del foc i deixem refredar.

Per a les illes flotants, muntem les clares amb el sucre, a punt de neu.

Posem la barreja d'aigua i llet al foc amb vainilla (o extracte, o sucre vainillat...?). Sense que bulli, introduïm quenelles de les clares, fetes amb dues culleres soperes. Deixem un parell de minuts per cada banda i retirem sobre paper per assecar l'excés d'humitat.



A banda, hem de fer caramel a sec.

I ja ho tindrem tot preparat per a l'emplatat.



Plat soper, clares, crema anglesa a la vainilla... i a gaudir.

La prova de flotabilitat...






Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada