dissabte, 8 de febrer de 2020

Bescuit marbre (o "marmolado") de xocolata

Un dels clàssics per esmorzar a casa, que fem uns quants cops durant l'any, és el bescuit marbre de xocolata. Trobo que és molt bona opció per la facilitat i la rapidesa amb què es pot enllestir i, per tant, molt pensat per al dia a dia.



Ingredients:

- 220g farina fluixa
- 3 cullerades cacau amarg
- 160g sucre llustre
- 3 ous
- 220ml nata
- 80ml oli de llavors
- 1 sobre d'impulsor químic (Royal)
- Essència de vainilla
- 50g gotes de xocolata

Elaboració: 

Muntem els ous amb el sucre fins que dobli volum, amb les barilles elèctriques.

Hi afegim loli, la nata i la vainilla. Ho fem delicadament per no perdre tot l'aire que havíem introduït als ous.

Hi afegim també la farina amb el llevat, integrant-ho amb moviments envolvents.

Dividim aquesta massa ens dos bols, en un dels quals hi afegirem el cacau, fins incorporar-lo com havíem fet amb la farina. També hi podríem afegir aquí els 50g de gotes de xocolata

Ja el podem vessar en el motlle que més ens agradi, prèviament engreixat amb oli o mantega. Primer la capa blanca i, per sobre, la capa fosca de la xocolata, que es barrejarà sola amb l'altra, de forma bastant uniforme. Si no, també podem dibuixar nosaltres mateixos formes amb l'ajuda d'un escuradents, per exemple.

Coem a 180º durant uns 50 minuts. Segurament faci una esquerda a la part central superior, és normal.



Un cop fred, desmotllem i ja el tenim preparat per a l'esmorzar.  


A mi m'agrada per acompanyar el primer cafè del dia.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada