Anem a fer un repàs ràpid de com fer unes faves a la catalana, un plat a cavall de l'hivern i la primavera, que s'hi posa d'allò més bé sobretot quan encara fa una mica de fresca.
Ingredients:
1'8kg de faves (450g sense la tavella)
Cansalada
Botifarra negra
4 alls
2 cebes tendres
Anís
Conyac
Menta seca
Elaboració:
En una cassola, sofregim la cansalada a tires i la botifarra negra en rodanxes. Que dauri. Reservem la botifarra negra.
Hi posem l'all picat i les dues cebes tendres en brunoise.
Quan la ceba estigui potxada, hi vessem el raig d'anís i de conyac. Hi posem la menta seca i hi incorporem les faves.
Mullem amb una mica d'aigua fins tot just a cobrir. Salem i coem durant aproximadament 45 minuts, en funció de com siguin de tendres les faves. Si cal, hi afegirem més aigua.
A falta de 5 minuts de cocció, hi posem de nou la botifarra negra.
Acompanyem amb Moska negra 2016, el monovarietal de Merlot passat per fusta de Celler Suñer, on recomano (i molt) fer una visita i una compra, ja que la relació qualitat-preu dels seus vins és sorprenentment atractiva.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada