diumenge, 9 de febrer de 2020

Faves a la catalana. Moska negra 2016 (Celler Suñer, Cellers Singulars, DO Tarragona)

Anem a fer un repàs ràpid de com fer unes faves a la catalana, un plat a cavall de l'hivern i la primavera, que s'hi posa d'allò més bé sobretot quan encara fa una mica de fresca.



Ingredients:

1'8kg de faves (450g sense la tavella)
Cansalada
Botifarra negra
4 alls
2 cebes tendres
Anís
Conyac
Menta seca

Elaboració:

En una cassola, sofregim la cansalada a tires i la botifarra negra en rodanxes. Que dauri. Reservem la botifarra negra.

Hi posem l'all picat i les dues cebes tendres en brunoise.

Quan la ceba estigui potxada, hi vessem el raig d'anís i de conyac. Hi posem la menta seca i hi incorporem les faves.

Mullem amb una mica d'aigua fins tot just a cobrir. Salem i coem durant aproximadament 45 minuts, en funció de com siguin de tendres les faves. Si cal, hi afegirem més aigua.

A falta de 5 minuts de cocció, hi posem de nou la botifarra negra.

Emplatem i a gaudir!


Acompanyem amb Moska negra 2016, el monovarietal de Merlot passat per fusta de Celler Suñer, on recomano (i molt) fer una visita i una compra, ja que la relació qualitat-preu dels seus vins és sorprenentment atractiva.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada