És ben bé una bogeria: m'encanten les creps suzette. Són, de llarg, les meves preferides. Ara, per la Candelera (la Chandeleur), és costum menjar-ne a França. Doncs som-hi, jo m'hi apunto, des d'aquí.
Per a la massa de les creps, la de sempre. El que és més important en les suzzette és fer una bona salsa, ben gustosa i intensa, on empapar les creps. Ara veurem que és tan senzilla i ràpida de fer la salsa com la massa de les creps.
Ingredients:
Per a la massa
- 3 ous
- 250g farina
- 500ml llet
- Pessic de sal
- Vainilla (opc.)
- Licor de taronja (opc.)
Per a la salsa
- 50g sucre
- 50g mantega
- Pell de taronja
- 200ml Grand Marnier (o 100 de suc de taronja i 100 de Grand Marnier)
Elaboració:
Per a la massa, barregem la farina amb el sucre i la sal. Hi integrem els ous, un a un, i la llet, de mica en mica.
Podem perfumar amb vainilla i licor de taronja, opcionalment.
Deixem reposar almenys mitja hora en nevera.
Mentrestant, fem la salsa: en una paella, posem el sucre, la mantega, la pell de taronja, el Grand Marnier i deixem reduir.
Quan hagi reduït bastant, hi posem ja les creps, que prèviament haurem cuit i daurat a la crepera, untada amb una mica de farina.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada