dijous, 6 de febrer del 2020

Cap i pota. Nosodos + 2015 (Albet i Noya, DO Penedès)

Anem amb d'aquells guisadets catalans ben tradicionals i populars de fondes i cases de menajar, d'entaular-se una bona estona, sense presses, copa en mà, i anar fent.



Ingredients:

- 500g de cap i pota (més proporció de cap que de pota, en el meu cas)
- 3 cebes
- 1 gra d'all
- 1 llaurer
- Daus de xoriço picant (grapadet)
- Una mica de pebre dolç
- Tomàquet triturat (poquet)
- Raig de vi blanc
- Aigua

Elaboració:

Si la carn no és cuita, coure-la amb hortalisses durant almenys 2 hores (en el cas de la pota) i mitja hora el cap. En aquest cas, consevarem el brou. Desossem la pota. Tallem tot plegat a daus, de la mida que preferim. Jo els prefereixo a daus petits.



Mentretant, fem el sofregit, començant per la ceba, fins que sigui ben cuita, en una mica d'oli (o llard).

Un cop la ceba cuita (amb el llorer ja d'entrada), hi afegim l'all durant uns 4 minuts. A continuació, entra el xoriço tallat a daus menuts i el pebre vermell. De seguida, el tomàquet, que cogui i redueixi. I per acabar, el raig de vi blanc.




Posem la carn al sofregit, salpebrem, mullem amb aigua i ho mantenim, a foc baix, durant una mitja hora. Cal anar corregint d'aigua, segons les nostres preferències.





Anem preparant els pitets i triant el vi. Hem tornat a acompanyar amb el Xarel·lo Nosodos 2015 d'Albet i Noya, el mateix que el del guisadet de pèsols i mandonguilles (aquí, la recepta) . És que em va agradar, molt!, i vaig pensar que també podria ser un vi per a aquesta mena de plats amb tant de col·lagen. I sí, no m'equivocava gaire, al contrari.


I, si pot ser, l'endemà d'haver-lo fet, emplatem, i a gudir-ne.






Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada