diumenge, 16 de febrer del 2020

Tartar de magret d'ànec marinat amb Trinxat de la Cerdanya

Anem amb una nova proposta de temporada proposada per en Tomàs Molinos: un timbal amb una base de trinxat coronat per una base de tartar, en aquest cas de magret d'ànec. És a dir, un trinxat, un clàssic de l'hivern, en un plat fred, acompanyant d'igual a igual un magret d'ànec tot just marinat, en tartar. Potser més d'un i de dos deuen arrufar el nas. Jo també ho vaig fer en llegir la recepta però després, a l'hora de tastar el resultat final, em va convèncer.


Ingredients:

- 1 magret d'ànec
- 1 ceba dolça
- Tàperes
- Cogombrets
- 100g xampinyons
- Mostassa Dijon
- Salsa soja
- Salsa Perrins
- Brandy
- Salsa tabasco
- 1 rovell d'ou
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva verge extrra
Per al trinxat:
- 250g col
- 250g patata monalisa
- 100g panxeta fresca
- 1 manat d'alls tendres
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Per al tartar, tallem a ganivet en ciselée, el magret, la ceba, els xampinyons prèviament saltejats, les tàperes i els cogombrets.

15 minuts abans de servir, ho posarem tot al bol i ho marinarem al gust amb les salses se soja, perrins, tabasco, oli, brandy, mostassa, sal i pebre.

Per al trinxat, pelem i trossegem les patates. Tallem la col en juliana. Primer bullim la patata en cassola amb força aigua, i després fem el mateix amb la col. 

A banda, en una cassola ampla sofregim els alls tendres. Després hi afegim la panxeta tallada a petites tires. Aleshore ja podrem afegir-hi la patata i la col prèviament cuites tot removent fins aconseguir la textura del trinxat. Al final, ho farem a foc fort, per marcar els extrems, com si fos una truita.

Emplatem posant una base de trinxat i a sobre el tartar, amb l'ajuda d'un aro. Per sobre, podem posar un rovell d'ou.



Salut! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada