dissabte, 15 de setembre del 2018

Tomàquet Pare Benet farcit de tartar de sorell. Vi Glárima rosado (Sommos, D.O. Somontano)

Una altra proposta de temporda, fresca, novament amb el tomàquet com a protagonista. En aquest cas, una nova varietat de tomàquet que no vaig conèixer fins el passat estiu, gràcies als pagesos de Torrents Viñas, que van acabar esdevenint els nostres proveïdors tant del préssecs de la Fortesa com d'aquests tomàquets (són al Mercat de fruita dolça de Piera durant tot l'estiu fins a finals de setembre, on destaca també el préssec de la Fortesa).


El Pare Benet es caracteritza tant per oferir una pell bastant consistent com per estar subdividit en dues cavitats força profundes, la qual cosa a mi em sembla que demana que el farcim.

En aquest cas, l'hem volgut farcir d'un tartar de sorell... La combinació ha estat exquisida.

Ingredients:

- Per al tartar de sorell: 1 sorell, alvocat, ceba vermella, raig de suc de llima, mostassa, perrins, tàperes.
- Tomàquet Pare Benet (en el meu cas, comprat a Torrents Viñas, a la parada que tenen cada diumenge d'estiu al mercat de la fruita fresca de Piera)
- Teriyaki
- Escarola

Elaboració:

Fem el tartar de sorell unint tots els ingredients de condimentació en un bol, que haurem de deixar al punt del nostre gust. Finalment, hi barregem els daus del sorell durant uns 5 minuts en fred perquè es cogui mínimament .

El tomàquet el tallem per la metitat i en buidem les llavors, que reservarem per a l'emplatat final.

Farcim les dues cavitats del Pare Benet amb el tartar de sorell i, per sobre, un raig de Teriyaki.

Emplatem sobre un llit senzill d'escarola i amb les llavors del tomàquet que haurem tret per fer espai al tartar.




Maridem amb el Glárima jove rosat 2016 (Syrah, Cabernet Sauvignon) de les Bodegas Sommos, DO Somontano. És molt fresc, té un cert recorregut, amb bona acidesa, i ha acompanyat molt bé aquest tomàquet farcit de tartar.



Gaudim... Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada