diumenge, 2 de setembre del 2018

Timbal de lluç a baixa temperatura amb ofegat de cigrons i albergínia a la mel de romaní. Vi La Moderna 2017 (Restaurant Nou Moderno, Terra Alta)

Déu n'hi dó com hem gaudit d'aquest plat i d'aquest vi al costat! Feia unes setmanes que a casa no obríem cap ampolla de vi negre però ja hem posat punt i final a aquesta ratxa de sequera i de quina manera, amb aquest monovarietal de Morenillo que, és clar, prové de la Terra Alta. És un vi que tot i ser negre em sembla indicadíssim per a qualsevol dia per molt estiu que encara sigui. És molt fàcil de beure...






Ingredients:

- Ofegat de cigrons i albergínia a la mel de romaní (aquí, la recepta)
- Suprema de lluç
- Xiitakes (opcional: guarnició que es vulgui a base de verduretes, altres bolets...)
- Sal
- Pebre
- Oli
- Julivert
- Pebre vermell dolç

Elaboració:

En el meu cas, he cuit el lluç al buit a baixa temperatura: 15 minuts a 50º. Qui no ho pugui o vulgui coure així, sempre pot triar per fregir-lo, o per fer-lo a la llauna, o al vapor, o a la planxa... És opcional. Ara bé, si es fa a baixa temperatura, obtindrem un plus en textura tendre i suau fantàstica.

Vaig aprofitar per coure a la mateixa tongada un sorell, a la mateixa temperatura però menys temps

Senzillament emplatem primer l'ofegat dels cigrons i, per sobre, a mode de timbal, el lluç. És tan bo fred com calent o tebi. Si el fem fred, aconsello servir el lluç en làmines o trossets petits, que surten sols un cop cuit a baixa temperatura.




Fem un cordó amb oli del bo i acabem amb una mica de guarnició, si ho volem, julivert, o pebre vermell...


I maridem buscant un vi negre que hi pogués encaixar, i la tria ha estat La Moderna 2017, un vi que sempre serà una mica especial per nosaltres perquè és el vi, en anyades passades, que ens va obrir les portes al Morenillo en particular i, més en general, als negres de la Terra Alta i a la mateixa comarca que any rere anys ens ha anat enamorant més i més i més.

Aquesta ampolla, en concret, ens la vam endur a la darrera #escapadaterraalta en què precisament ens vam allotjar a l'Hotel Nou Moderno, amb "lo noi del Moderno" al capdavant, i on també vam dinar de meravella.





Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada