dijous, 7 de febrer del 2019

Arròs de carxofes i calmarsets. Vi Sasserra Malvasia 2014 de Vega de Ribes

Aquí presento un d'aquells plats que fan afició a cuina i a taula. A cuina vol una certa feina i una certa traça i cura que ho fa passar bé al cuiner. I a taula, fa festa i la gent es llepa (literalment) els dits. Per a mi, la combinació de carxofes i productes de mar com els calamars és guanyadora i, si a més, li sumem una ampolla de Sasserra... es converteix en traca i mocador. I si, a més, tenim en compte que utilitzem l'arròs bomba Molí de Rafalet, que sempre ens està donant molts bons resultats... doncs resulta que ja és un plat que te l'acaben demanant per cuinar-lo més sovint...




Ingredients:


- 240g arròs bomba Molí de Rafalet (volum equival a 2'5 cullerots)
- 7 calmarsets
- 5 carxofes
- 1 dent d'all
- Raig de tomàquet fregit
- Brou de tavella de pèsols (7 cullerots: gairebé 3 mides de brou per una d'arròs)

Elaboració:

Potxem la ceba tallada ben menuda a la paella. Si tenim pressa, ho podem accel·lerar amb una mica de bicarbonat. Un cop ben caiguda la ceba, hi afegim l'all i, 4 minuts més tard, el tomàquet fregit.


A banda, marquem els calamarsets i els tentacles els integrem a la ceba ja potxada. Reservem a part.


La paella on els haurem marcat, la desglacem amb un raig de brandi i tot plegat ho afegim també a la paella, on posarem també les anelles de calamar juntament amb les carxofes, tallades almenys a quarts.



Mullem amb una mica de brou la paella, tapem i deixem coure anelles i carxofes durant uns 8 minuts perquè així ens assegurem que aquests dos ingredients ens acabin quedant tendres, perquè podrien no tenir prou amb l'estona de cocció només de l'arròs.


Hi afegim l'arròs a la paella, juntament amb el sofregit de la ceba i els tentacles. Nacarem i mullem amb el brou, d'entrada no amb tot el que teníem previst sinó reservant-nos una bona part en una olla al costat, per si ens en fés falta més.



Hi afegim la melsa dels calamars cap al final.

Coem durant uns 15 minuts, tapant o destapant segons vagi l'evaporació. Al final, un cop fora del foc, tapem i deixem reposar uns 3 minuts.


Ens quedarà un arròs molt gustós, amb el gra solt, i tots els ingredients molt ben cuits.


Maridem amb una vi de traca i mocador: amb la Malvasia del Sasserra 2014, del Celler Vega de Ribes (aquí, el post que vam fer-ne de la visita).



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada