dilluns, 25 de febrer del 2019

Guisat de carxofes amb rossellones i pernil ibèric al fino de Jerez. Cava Mastinell Reserva Brut Real

Anem amb una nova proposta de recepta maridada, en aquest cas de plena temporada (carxofes, què bones!)  i de resolució molt ràpida i senzilla. 



Ingredients: 

- 8 carxofes
- 500g rossellones (o cloïsses)
- 2 cebes
- 2 alls
- Tacs de pernil ibèric
- Llorer
- Raig de Fino de Jerez
- 1 c.p. de farina
- Oli
- Sal
- Pebre

Elaboració:

Comencem daurant mínimament el pernil en una mica d'oli dins d'una cassola ampla, per tal d'aromatitzar-lo. A continuació, potxem la ceba ratllada (m'hagués agradat més tallada a brunoise) a la mateixa cassola. Hi posem també el llorer, l'all i salem perquè suï.


Un cop cuita (no cal ni molt menys caramel·litzar ni tan sols que agafi color), hi posem les carxofes. Saltegem. Amb les pells, podem fer-ne una mica de brou per després mullar la cassola i acabar de coure el conjunt.

A banda, obrirem les rossellones al vapor, amb un raig de jerez.


Aleshores, hi posem la mica de farina (amb l'objectiu d'obtenir una elaboració mínimament lligada), la coem durant uns 3 minuts, desglacem amb un bon raig de Jerez, deixem evaporar i, finalment, mullem amb aigua i/o amb el fumet de carxofes, juntament amb el fumet d'haver obert les rossellones (prèviament passat pel sedàs).

Deixem coure a xup-xup baix, mig tapat, fins que les carxofes siguin cuites.


Cap al final de la cocció (uns 20 minuts), rectifiquem de sal i pebre.

En l'últim moment abans de servir, ja fora del foc, hi afegim les rossellones, simplement perquè agafin temperatura i s'integrin amb tota l'elaboració.

Queda una cassola força bona i recomfortant.




Com a maridatge, podríem haver optat per beure el mateix Fino amb què havíem perfumat la cassola però vam triar el cava Mastinell, aprofitant que ja el teníem obert, que ens agrada especialment, i perquè les bombolles crec que són un bon aliat per a les carxofes.




Salut! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada