diumenge, 3 de febrer del 2019

Timbal de conill glacejat sobre trinxat amb festucs i ceps confitats

De nou, anem amb una recepta de plat principal i que podria funcionar com a plat únic ja que conté tant la proteïna de la carn (excepcional, la del conill, per ser ben magra), així com els hidrats de la patata, les vitamines de la verdura, el greix saludable dels festucs i l'oli...


Es tracta d'un plat "resultón", d'aquells que queden prou bé al plat, són ben bons, agraden pràcticament a tothom i són molt accessibles en tots els sentits.

Ingredients:

- 1/2 conill
- 250ml de brou de pollastre (o de bolets)
- 30g mantega
- 30g sucre
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Per al trinxat:
- 250g col
- 250g patata monalisa
- 100g panxeta fresca
- 100g festucs
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
Per als ceps:
- 200g ceps (frescos o congelats)
- Oli d'oliva suau
- All
- Herbes aromàtiques

Elaboració:

Trossegem el conill en gran, a quarts pot estar bé. El daurem, el salpebrem i reservem.

A la mateixa sauter hi posarem el brou, el sucre i la mantega. Cuinem a foc mig fins que redueixi i es vagi creant una glaça amb els sucs. 

Quan ja tinguem aquesta glaça, hi posem de nou el conill i l'acabem de cuinar, en pocs minuts. Anem regant amb la glaça per aconseguir l'efecte glacejat que buscàvem, és a dir, que formi una pel·lícula exterior.


A banda, pelem les patates i les trossegem. Tallem la col a trossos grossos. Bullim la patata en olla amb aigua abundant i després la col, que la voldrem més aviat al dente. 

En una cassola ampla sofregim panxeta tallada en bastonets prims, hi afegim els festucs prèviament hidratats en aigua, i ho deixem uns minuts. A continuació, hi acabem afegint la patata i la col cuites i anem aixafant, trinxant, fins aconseguir aquella textura similar a la d'una truita ben cuita. Deixem refredar perquè estabilitzi. Després ho recuperem i marquem a foc fort perquè a les dues bandes se'ns formi una capa torrada i cruixent, que donarà molt bon gust.



A banda, des del principi, haurem hagut de posar a confitar uns ceps, amb all i herbes. Quan estiguin tendres, els retirem. L'oli, evidentment, el guardem perquè estarà d'allò més perfumat i saborós.

Per emplatar, situem a la base del plat una bona quantitat de trinxat i, per sobre, acabem amb uns trossos de conill acabat de glacejar, i els ceps.





Boníssim.

Salut!

(Recepta realitzada a Terra d'Escudella, amb en Tomàs, el 13 de novembre de 2018)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada