dijous, 28 de febrer del 2019

"Torrija" de pernil sobre fesols estofats amb verdures i xampinyons

Les anomenades "torrijas" agraden tant que fins i tot ja ens atrevim, gràcies al meu professor xef Tomás Molinos (de Terra d'Escudella), a cuinar-les en versió salada, molt canalla, per acompanyar un bon plat de mongetes blanques guisades, això sí, amb verdures i xampinyons.




Resulta vistós i, el que més ens interessa, un plat bo i nutricionalment bastant complet i saciant!

Ingredients:

Per a la "torrija":
- 500ml llet (o 250ml de llet i 250ml de nata)
- 300g pernil a daus
- 2 rovells d'ou
- 1 pa de motlle

Per al brou de pernil:
- 3 ossos de pernil
- 1 ceba
- 1 pastanaga

Per a les mongetes:
- 1 pot de mongetes
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 200g xampinyons
- vi blanc
- 125ml brou de pernil
- 125ml brou de pollastre
- Sal
- Pebre
- Herbes aromàtiques (romaní, farigola...)

Elaboració:

Per a la "torrija", sofregim el pernil amb una mica d'oli. Un cop daurat, hi afegim la llet (opcionalment la nata també), les herbes i deixem infusionar, tapat, com més estona millor, primer uns pocs minuts a foc suau, després de seguida ja fora del foc.




Tallem el pa en forma de lingot i mullem en la llet, que se'n embegui força, el passem pels rovells i marquem en paella per tots els costats. Reservem.






Per al brou de pernil, o posem els ossos al forn, o sofregim bé en un cassó els ossos de pernil, fins que agafin color. Aleshores, quan estiguin, hi afegim la verdura tallada en brunoise, seguim sofregint i cobrim amb aigua. Deixem coure a foc suau, sense que arribi a bullir. Rectifiquem de sal i pebre. Com a mínim, que estigui uns 40 minuts.



Per a les mongetes o fesols, si són de pot, les escorrem del pot i les passem per l'aixeta.

Sofregim tota la verdura tallada en brunoise amb les herbes aromàtiques, deixem que es potxin bé i, un cop les tinguem així, apugem el foc i hi afegim els xampinyons també en brunoise. Els cuinem bé fins que perdin l'aigua de vegetació, mullem amb el vi blanc i deixem que redueixi, hi vessem les ongetes, cuinem el conjunt durant un parell de minuts, cobrim amb el brou de pernil i aviram i deixem que redueixi a la textura desitjada. Rectifiquem de sal i pebre.





Només ens restarà emplatar les mongetes, sobre les quals recolzarem una "torrija". Dos elements que s'entenen perfectament i converteixen la preparació en un plat únic.


Molt destacable el bon gust que adquireixen les mongetes, gràcies tant a l'acció del pernil com als xampinyons. I sorprenent la proposta de la torrija en versió salada porcina.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada