És molt senzill i gustós, també energètic, i pot anar bé tan per menjar-lo tal qual a cullerades, a mode de postres, com per acompanyar alguna altra elaboració.
Anem amb la recepta...
Ingredients:
- 1 litre llet fresca
- 2 branques de canyella (o llaurer, o cardamom...)
- Pell de cítrics
- 200g sucre
- 100g nous
- Pa dolç sec
- Pessic sal
Per a les nous caramel·litzades:
- 50g nous
- Pessic sal
- 100g sucre
Elaboració:
Fem bullir la llet per infusionar-la amb la el llorer (en aquest cas, hem prescindit de la canyella), la pell de cítrics i el sucre. Removem repetidament i hi afegim les nous mòltes (prèviament torrades, millor) i el pa sec.
Allarguem cocció a baixa temperatura durant uns 10 minuts. Deixem infusionar.
Finalment, hem de retirar el residu sòlid i posar en terrina individual. Ha de quedar cremòs.
Per caramel·litzar les nous, posem les nous i el sucre en un cassó. Mantenim la cocció sense tocar ni remenar fins que el sucre comenci a caramel·litzar. Removem uns 3 minuts, hi afegim sal i retirem sobre paper sulfuritzat.
Deixem refredar i separem les nous.
Acompanyem com a guarnició. També podria acompanyar-se amb mel o lasques de formatge Idiazàbal, ja que hi som.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada