dissabte, 23 de febrer de 2019

Intxaursaltsa amb nous caramel·litzades

Intxaursaltsa, salsa de nous en euskera, són unes postres cremoses a base sobretot, com el nom indica, de nous, un producte abundant en algunes zones del País Basc.



És molt senzill i gustós, també energètic, i pot anar bé tan per menjar-lo tal qual a cullerades, a mode de postres, com per acompanyar alguna altra elaboració.

Anem amb la recepta...

Ingredients:

- 1 litre llet fresca
- 2 branques de canyella (o llaurer, o cardamom...)
- Pell de cítrics
- 200g sucre
- 100g nous
- Pa dolç sec
- Pessic sal

Per a les nous caramel·litzades:
- 50g nous
- Pessic sal
- 100g sucre

Elaboració:

Fem bullir  la llet per infusionar-la amb la el llorer (en aquest cas, hem prescindit de la canyella), la pell de cítrics i el sucre. Removem repetidament i hi afegim les nous mòltes (prèviament torrades, millor) i el pa sec.

Allarguem cocció a baixa temperatura durant uns 10 minuts. Deixem infusionar.

Finalment, hem de retirar el residu sòlid i posar en terrina individual. Ha de quedar cremòs.

Per caramel·litzar les nous, posem les nous i el sucre en un cassó. Mantenim la cocció sense tocar ni remenar fins que el sucre comenci a caramel·litzar. Removem uns 3 minuts, hi afegim sal i retirem sobre paper sulfuritzat.

Deixem refredar i separem les nous.

Acompanyem com a guarnició. També podria acompanyar-se amb mel o lasques de formatge Idiazàbal, ja que hi som.

Podem acabar de guarnir amb una mica de ratlladura de taronja, per refrescar.


Servim fred.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada