Pels volts de Sant Joan, a casa, acostumem a fer una cassola d'ànec, amb peres de Sant Joan però enguany, que no en teníem, vam decidir de provar amb préssec, de l'Ordal. I encara ens ha agradat més que amb peres.
Per a l'ocasió, hem triat L'Equilibrista 2018, excel·lent monovarietal de vinyes velles de Xarel·lo que el Celler Ca N'Estruc té a tocar de Montserrat, i que elabora sota la DO Catalunya.
Ingredients:
- 1 ànec
- 2 cebes
- 2 tomàquets madurs
- 3 grans d'all
- 2 fulles de llorer
- 1 branqueta farigola
- 1 branqueta romaní
- Raig de conyac
- 5 préssec de vinya de l'Ordal
- Sal
- Pebre
- Brou / Aigua (poc)
- Picada: pa torrat, 3 grans d'all fregits, 4 ametlles torrades
Elaboració:
Primer, marquem l'ànec salpebrat a la cassola a foc fort. No cal una base d'oli perquè la pell de l'ànec ja ens deixarà anar greix suficient per a tota la preparació. Retirem, reservem i decantem bona part del greix acumulat.
A la mateixa paella, hi posem la ceba i l'all, així com les herbes. Deixem coure.
Quan ho tinguem cuit, desglassem amb brandy. Deixem evaporar.
Hi afegim aleshores els tomàquets madurs ratllats. Reduïm i coem.
Reincorporem l'ànec a la cassola, mullem amb brou sense cobrir (tot just la meitat de la carn, a tot estirar), i deixem fer xup-xup a foc mig-baix.
Quan faltin uns 15 minuts per acabar la cocció, hi afegim els préssecs tallats a quarts, amb la seva pell.
En l'últim moment, hi afegim la picada deixatada amb la mateixa salsa.
Ja ens podem anar servint una copeta de vi mentre emplatem.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada