dimecres, 24 de juny del 2020

Pintxo d'albergínia amb formatge Brie i cirerols caramel·litzats. Vi Primícia blanc 2018 (Celler Batea, DO Terra Alta)

Un dels platets que ha desfilat aquesta revetlla per la taula han sigut aquests pintxos o torradetetes d'albergínia amb formatge Brie i cirerols caramel·litzats. La combinació d'aquests elements ha sigut força encertada.


Ho hem acompanyat amb el Primícia blanc, la referència tal vegada més coneguda del Celler de Batea, que vam tenir la sort de visitar fa un any, i d'on ens en vam endur, entre d'altres, aquesta ampolla que avui hem obert (i que podíem haver guardat durant algun temps més, de ben segur, com fem sovint amb garnatxes blanques entre d'altres).



Només cal fer unes torradetes, primes i cruixents, coure l'albergínia a la planxa, posar-hi uns trossos de Brie per sobre, atemperat, perquè amb el contacte amb la calor de l'albergínia, es fongui una mica i, finalment, el toc final, de gràcia, dels cirerols. 

Primer els saltegem amb un pensament d'oli, a foc mig, i quan estiguin parcialment rostits, hi afegim dues cullerades de sucre, fins que tot plegat caramel·litzi.

Ja podem muntar i servir per menjar al moment.



I ja podrem anar servint el vi, un autèntic tot-terreny, que ens ha encantat. El vi madura, s'arrodoneix, agafa sedositat i greix en contacte amb la fustad'acàcia en botes de 500 litres, que no és gens invasiva, al contrari, ben subtil. A més, hi ha treball de mares.




Bo, senzill. Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada