Per molt que sigui estiu i el termòmetre s'enfili, a casa seguim cuinant cassoles com aquesta de pit de xai, aquest cop ben especiat, i un punt picant, ja que diuen que ajuda a combatre la calor.
I com que teníem ganes d'obrir un dels Gewürztraminer que ens vam endur de l'escapada a Alsàcia de l'estiu passat, hem pensat que seria l'ocasió ideal per fer-ho. No anàvem equivocats. Encaixa de meravella amb aquest tipus de plats, ens ha encantat, perquè ajuda a netejar i a apaivagar, com a endolcir, les espècies del plat. És el Gewürztraminer d'Stoecklé, celler que vam visitar per casualitat i on ho vam passar de meravella, música inclosa. A més, els preus, ben interessants.
Ingredients:
- 750g pit de xai trossejat
- 2 cebes
- Oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada de pebre negre mòlt
- 1 culleradeta de gingebre mòlt
- 1 culleradeta de ras el hanout
- 1 cullerada de canyella en pols
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- Julivert
- 3 caienes
- Raig de brandy
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 2 gots d'aigua
- Sal
- 200g cuscús (200ml aigua)
- Sal
- Raig d'oli
Elaboració:
Comencem daurant el xai, que ens deixarà anar tot el seu greix. Una part, el decantarem. L'altra, una petita part, la deixarem a la cassola per seguir cuinant la recepta. Allà mateix, hi daurem la ceba tallada grosso modo. Coem durant uns 10 minuts.
Amb la ceba daurada, hi afegim el raig de brandy. A continuació, hi afegim carbassó i albergínia tallats a daus grossos perquè aguantin bé la cocció fins a l'emplatat. Al mateix, moment, hi posem totes les espècies. Remenem i ràpidament mullem amb aigua. Salem.
Coem fins que la carn sigui ben tendre i redueixi bastant l'aigua de cocció.
A banda, fem el cuscús seguint les indicacions del fabricant (en aquest cas, tant per tant d'aigua). Vessem l'aigua bullint sobre el cuscús, tapem i deixem coure per espai d'uns 4 minuts. Després, raig d'oli i rasquem amb la forquilla per separar bé tots els grans.
Servim Gewürztraminer i comprovem fins a quin punt va de meravella amb la intensitat del xai especiat.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada