diumenge, 14 de juny del 2020

Gotet de maduixes i el seu coulis amb crema de mascarpone al cacau

Avui proposo de nou unes postres en got individual, de temporada, amb les maduixes com a protagonistes, acompanyades d'una boníssima crema de mascarpone i un component cruixent que l'hi donarà el crumble i el bescuit succès.



Ingredients:

Coulis de maduixa:
  - 370g maduixes
  - 50g sucre
  - 1g agar-agar

- Crema muntada de mascarpone:
  - 115g nata
  - 22g rovell
  - aroma: vainilla (opc.)
  - 30g sucre
  - 2g gelatina
  - 120g mascarpone

- Crumble
- Bescuit succès (aquí, la recepta)
- Cacau en pols

Elaboració

Per al coulis, passem les maduixes pel túrmix fins convertir-les en puré.

Barregem aquest puré amb el sucre i l'agar-agar en un cassó.



El portem a bullir sense parar de remoure, i mantenim aquesta cocció durant 1 minut i mig.

Apaguem el foc, ho vessem sobre una safata, enfilmem (no a pell) i deixem refredar en nevera fins que ens agafi la textura que volem, de coulis lleugerament espès.

Per a la crema de mascarpone, cal que amb la nata, el rovell, el sucre i l'aromatitzant en fem una crema anglesa. Per tant, ho escalfem a 83º. HI afegim la gelatina prèviament hidratada i escorreguda. Filmem (no a pell) i refredrem.






Un cop fred, hi afegim el formatge mascarpone, integrant-ho amb les barilles, fins que quedi ben muntat.




Muntatge:

En el got, hi posem una base de crumble.

A les parets del got, làmines de maduixes.



Sobre el crumble, coulis.



Sobre el coulis, maduixes tallades ben petites.


I, per sobre, finalment, una capa generosa de crema mascarpone.




Acabem amb una mica de cacau en pols i bescuit succes.



Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada