dissabte, 11 d’abril del 2020

Bombes de la Sagrada Família. Almodí Petit 2018 (Altavins, DO Terra Alta)

Un dels aperitius que més m'agraden per obrir boca són unes bombes fetes com Déu mana, que és la proposta que avui presentem al blog. Les batejo com a bombes de la Sagrada Família perquè no m'he basat en cap recepta particular sinó que m'hi he posat sense solta ni volta i ha funcionat especialment bé. I així, les distingeixo de les de La Barceloneta, probablement diferents.



Ingredients: 

- 1kg patates
- 150g carn picada porc
- 2 grans d'all
- Raig d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre
- 4 cullerades tomàquet triturat
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- Raig de conyac
- Farina, ou i pa ratllat (per a l'arrebossat)
Salsa brava:
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- sal
- pebre
- raig d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 200g tomàquet triturat
- raig de vinagre negre
Allioli:
- 1 ou
- 1 polsim sal
- 1 gra d'all picolat
- 150ml. aprox. d'oli de girasol

Elaboració:

Posem a bullir les patates amb pell fins que quedin ben toves.

En paral·lel, per al farcit, els alls picolats els enrossim en una paella amb oli. Després, incorporem la carn picada. Coem.

Hi afegim el raig de conyac. Evaporem.

Hi afegim el pebre vermell picant i el tomàquet triturat. Coem. Reservem.

Un cop cuites les patates, les deixem refredar, les pelem i les matxuquem amb pota d'elefant o forquilla. Salpebrem.

En fred, procedim a muntar la bomba, fent un cor amb el farcit i donant-li forma rodona. La passem per farina, ou i pa ratllat. Reservem en fred, almenys una hora abans de fregir, perquè el fregit quedi millor, més cruixent, menys oliós. En aquest punt, és quan es poden congelar.

Només restarà fregir per immersió en abundant oli.


Per a la salsa brava, en una paella petita, amb un raig d'oli, afegim la ceba i l'all tallats grosso modo. Quan estiguin enrossits, afegim la culleradeta de sucre i de pebres vermells, així com el raig de vinagre. Li donem unes voltes. Hi afegim tot seguit el tomàquet. Coem. Aleshores, ho passem tot per la túrmix i reservem fins l'emplatat.

Per a l'allioli, es posen tots els ingredients al got batedor (o l'oli després, a raig), batent sense moure, sense incorporar aire. Reservem fins l'emplatat.

Emplatem i sobretot salsegem, que n'hi hagi. La barreja de les dues salses és la millor opció.


Aprofitant l'Almodí Petit que teníem obert, vam pensar que estaria bé per a les bombes. Ha anat de conya.

I les bombes, feia molt de temps que no en menjava cap de tan bones.




Salut!

3 comentaris:

  1. Dimarts vaig a la compra i aquesta setmana em poso a veure si em queden amb tan bona pinta.

    Gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja vaig veure que et van quedar de primera, i ben clavadetes a les de les bombes de la sagrada família (tot i el rebateig! ;) ). Salut!

      Elimina