diumenge, 19 d’abril del 2020

Brioche suisse

Com en el cas de les tartelettes framboise pistache (properament, la recepta) aquests brioixos suïssos, tan bon punt els vaig tastar a la darrera visita a París, em vaig proposar de fer-los a casa perquè em van entusiasmar. I ja els tenim aquí, què bons!



Ingredients:

Per a la massa:
- 290g farina
- 150g mantega
- 3 ous (150g)
- 30g sucre
- Sal
- 6g llevat sec
- 20g aigua
- 1 ou (per a la massa) + 1 rovell (per pintar i daurar al forn)

Per al farcit (crema pastissera amb xocolata)
- 250g llet
- 2 rovells
- 50g maizena
- 6g farina
- 7g mantega
- Vainilla
- Xicres xocolata

Bany brillant:
- 40g sucre
- 40g aigua
- 2 cullerades flor d'oranger

Comencem fent la massa, que és el que més trigarà perquè haurem de deixar fer dues fermentacions, la primera en bloc, la segona en peces ja formades i farcides.

Amassem tots els ingredients d'entrada, excepte la mantega, que la incorporarem més tard, un cop s'hagi desenvolupat bastant el gluten.




Un cop la massa ja a punt, que es desenganxi de les parets del bol, deixem fermentar fins que almenys dobli volum.


Mentrestant, preparem la crema pastissera, de la forma tradicional. Simplement, un cop feta, hi afegim aquesta petita proporció de mantega freda tallada a daus petits.

Aleshores, estirem la massa amb l'ajuda d'un corró, en forma rectangular. Estenem la crema sobre una de les meitats. Sobre la crema, ho posem les xicres de xocolata, que pressionarem perquè quedin atrapades dins la crema i no s'escapin.




Doblegem la meitat sense farcir sobre la meitat farcida.


Igualem una mica les vores retallant-les amb el ganivet i en tallem porcions rectangulars, de la mida que vulguem. A mi, me n'han sortit 7.






Deixem fermentar fins que doblin volum.




Aleshores, enfornem a 180º durant uns 15 minuts, havent prèviament pinzellat cada tros amb una mica de rovell d'ou.

Mentre s'enforna, fem l'almívar arrencant el bull a l'aigua amb el sucre. Fora del foc, hi incorporem la flor d'oranger.

Retirem els brioixos del forn i pintem a continuació amb l'almívar que acabem de fer.





Són molt viciosos, ideals per esmorzar.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada