M'han encantat els pintxos morunos casolans. No n'havíem fet mai i aquests n'hauran sigut els primers i no pas els darrers.
El dubte era: què hi posarem, per beure? Amb tanta intensitat, el primer que em va venir al cap és la cervesa, però sempre acabo tenint tendència pel vi, perquè estic convençut que sempre se'n pot trobar algun que hi vagi bé. En aquest sentit, les bombolles són un tot terreny, i aprofitant que teníem al celler l'Ancestral Xarel·lo de Mas Bertran... vaig pensar que li havia arribat el seu moment. Ha funcionat de conya. Ens ha encantat.
Ingredients:
- 500g llom de porc (tallat a tacs)
- Miqueta de ceba
- 1 dent d'all
- 1 culleradeta pebre vermell dolç
- Polsim pebre vermell picant
- Polsim pebre negra
- Sal
- 1 culleradeta cúrcuma
- 1 culleradeta comí en pols
- Cilantre
- Julivert
- Raig d'oli
- Raig de suc de llimona
Elaboració:
És tan senzill com posar a marinar la carn, tapada en un film a la nevera, durant unes 24 hores.
Després, la posem en broquetes i marquem en planxa.
A mi m'agrada menjar-lo sobre pa torrat, que s'impregni dels sucs, perquè quedi tan saborós com la carn.
I anem obrint l'Ancestral, que és un gran aliat perquè neteja la fortor per preparar-la pel següent mos. I així successivament. El Xarel·lo comença la fermentació en inox i l'acaba en ampolla, on queden restes de sucre residual, que no molesta gens per menjar. Són només 11% d'alcohol. Fresc, lleuger, d'aromes de fruita blanca i de poma al forn. Es deixa fer molt, i molt, de forma agradable, bombolla petita, i relativament llarg.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada