dijous, 9 d’abril del 2020

Lasanya bolonyesa. Vi Almodí Petit 2018 (Altavins, DO Terra Alta)

De nou, una proposta de cuina italiana en què el secret rau en les ganes de dedicar-li una estona i de fer-ho bé, sense presses, fent nosaltres mateixos la pasta fresca (molt fàcilment!) i sobretot parant atenció a la cocció i concentració de la bolonyesa, amb especial atenció al tomàquet.

Avui fem una lasanya bolonyesa, més clàssica que la que tenim publicada al blog de fa més, la de la lasanya tardorenca, de carbassa, bolets i botifarra (aquí, la recepta).



Per beure, un vi jove, fresc, de bona acidesa, afruitat i alhora intens, prou envolvent: el Petit Almodí 2018, que ens vam endur de la visita al celler on neix, Altavins (Batea, Terra Alta).



Ingredients:

- 200g carn picada porc
- 800g tomàquet triturat
- 3 grans d'all
- raig conyac
- sal
- pebre
- oli

- pasta: 300g farina, 3 ous, 5g sal, 1 cull. gran d'aigua

Bechamel: aquí, la recepta.

- formatge ratllat: pecorino, emmental, parmigiano reggiano

Elaboració:

Sofregim en una mica d'oli els alls picolats.
Afegim carn picada. Enrossir.
Raig de conyac.
Tomàquet triturat. Coure i reduir. Reservar.

Per a la pasta: tan senzill com amassar-ho tot amb les mans, deixar-ho reposar una estona en fred, i estirar, ben prim (millor amb la màquina). I després, evidentment, bullir les làmines en abundant aigua en sal.

Mica beixamel en base de safata. Pasta. Beixamel (una mica) i formatge ratllat. Carn. Pasta. Beixamel i formatge. Carn. Beixamel (molta). Formatge a cobrir tota la beixamel.




Enfornem a 180º durant 15 minuts i 5 minuts més a 210º en posició gratinador.




Servim, ben calent.



És intensa, potent, boníssima.




I el Petit Almodí li queda fantàstic, perquè refresca i amoroseix la mossegada.





Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada