divendres, 17 d’abril del 2020

Lluç de quaresma a la catalana amb cigrons i carxofes. Vi Acàcia Macabeu (Suñer Vins i Olis, Cellers Singulars, DO Tarragona)

Les cassoles de peix, deixa-les anar també com són d'exquisides. I de la mateixa manera que fem un pollastre a la catalana, també queda molt bé un peix - blanc - a la catalana, i amb cigrons.



En aquesta ocasió, hem volgut acompanyar-ho amb un vi blanc molt especial que ens vam endur de la visita a Suñer (Ginestar): el seu blanc Acàcia, monovarietal de Macabeu, en què el raïm acaba la fermentació en fusta d'acàcia, on seguirà una criança de mig any, amb battonage. 


Ingredients:

- Supremes de lluç
- Cigrons en conserva
- Panses
- Ou dur
- Fumet
- Farina
- Oli
- Carxofes en conserva
- Sal
- Pebre
- Ceba
- Fumet
- Vi blanc

Elaboració:

Tallem la ceba en macedònia i sofregim juntament amb les carxofes en una cassola o paella prou fonda amb una base d'oli. Salem. Que agafi color, a foc alegre. Mullem amb un petit raig de vi blanc.

Hi afegim les panses seques, que s'hidrataran de seguida quan aportem humitat a la paella. 

Salpebrem el lluç, l'enfarinem i el posem a la paella. Immediatament, mullem el conjunt amb el fumet. No ens passem. Més val anar-hi afegint si convé. Hem de pensar que la cocció no durarà més de 10 minuts, per bé que sempre anirà en funció del gruix de les supremes.

A mitja cocció hi posarem els cigrons perquè s'integrin bé amb el conjunt d'ingredients.

Cap al final, hi afegim l'ou dur i les carxofes.

Amb el peix tot just cuit, apaguem el foc i deixem reposar uns minuts.

Emplatem i acompanyem amb unes copes de l'Acàcia: fresc, de bona acidesa, envolvent, fi, delicat, subtil i de cos suficient per aguntar aquest platet de lluç.






Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada