Tornem a posar les mans a la massa. Aquest cop, una de fermentada, dolça, polaca: la del Makowiec, un deliciós pa dolç farcit de llavors de rosella.
Ingredients:
- 250g farina
- 50ml llet
- 1 rovell (20g)
- 1 ou (55g)
- 50g sucre
- 50g mantega
- 7g llevat fresc
- 5g sal
Farcit:
- 225g llavors rosella
- 150g sucre
- 1 clara (35g)
- 35g mantega
- 15g ametlles laminades
- 30g taronja confitada
- 40g panses
Elaboració:
Barregem tots els ingredients de la massa.
Amassem durant uns 10 minuts fins que no s'enganxi a les mans.
Deixem fermentar en bloc.
Mentrestant, fem el farcit: coem les llavors a foc mig durant mitja hora en aigua abundant. Després, les escorrem i les passem pel túrmix. Desfem la mantega en un cassó al foc. Hi incorporem tots els ingredients del farcit, excepte la clara. Coem durant 10 minuts.
A continuació, ja fora del foc i refredat, hi incorporem la clara muntada a punt de neu.
Un cop la massa fermentada (2-3 hores), l'estirem formant un rectangle ben primet. Distribuïm per la superfície el farcit i l'emboliquem amb molta cura, enrotllant-lo com un braç.
Deixem fer la segona fermentació, amb la peça ja formada. Interessa que ara agafi volum i no tant al forn, on podria esquerdar-se.
Pinzellem amb ou i enfornem a 180º uns 45 minuts.
Està deliciós!
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada