divendres, 10 d’abril del 2020

Makowiec

Tornem a posar les mans a la massa. Aquest cop, una de fermentada, dolça, polaca: la del Makowiec, un deliciós pa dolç farcit de llavors de rosella.



Ingredients:

- 250g farina
- 50ml llet
- 1 rovell (20g)
- 1 ou (55g)
- 50g sucre
- 50g mantega
- 7g llevat fresc
- 5g sal
Farcit:
- 225g llavors rosella
- 150g sucre
- 1 clara (35g)
- 35g mantega
- 15g ametlles laminades
- 30g taronja confitada
- 40g panses

Elaboració:

Barregem tots els ingredients de la massa.

Amassem durant uns 10 minuts fins que no s'enganxi a les mans.



Deixem fermentar en bloc. 



Mentrestant, fem el farcit: coem les llavors a foc mig durant mitja hora en aigua abundant. Després, les escorrem i les passem pel túrmix. Desfem la mantega en un cassó al foc. Hi incorporem tots els ingredients del farcit, excepte la clara. Coem durant 10 minuts. 





A continuació, ja fora del foc i refredat, hi incorporem la clara muntada a punt de neu.

Un cop la massa fermentada (2-3 hores), l'estirem formant un rectangle ben primet. Distribuïm per la superfície el farcit i l'emboliquem amb molta cura, enrotllant-lo com un braç.







Deixem fer la segona fermentació, amb la peça ja formada. Interessa que ara agafi volum i no tant al forn, on podria esquerdar-se.



Pinzellem amb ou i enfornem a 180º uns 45 minuts.




Està deliciós!






Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada