divendres, 1 de maig del 2020

Falàfel amb salsa de iogurt. Mas Bertran Ancestral (Mas Bertran, DO Penedès)

Seguim amb el repte de no repetir cap àpat mentre duri el confinament, i això ens ha dut a dut a cuinar una recepta que feia temps que teníem en el punt de mira: uns falàfels. 


L'hem acompanyat, com els pintxos morunos, pel mateix motiu de la intensitat de gust, amb les bombolles de l'Ancestral Xarel·lo de Mas Bertran: fantàstic!

Ingredients:

- 300g cigrons
- 120g ceba
- 1 dent d'all
- Cilantre
- Julivert
- Sal
- Pebre
-100g farina cigrons
- 5g llevat químic
- Comí mòlt
- Oli per fregir
- Per a la salsa de iogurt: iogurt grec, oli, cúrcuma

Elaboració:

Cal posar a remull els cigrons, almenys 24 hores.

Al dia següent, en una batedora potent (aconsello una americana abans que una túrmix), batem tots els ingredients excepte la farina, que integrarem al final. Quedarà una massa bastant seca. Ens en reservem una mica de farina per cobrir la base d'una safata on deixar els fàlàfels quan els tinguem bolejats. 


Deixem reposar en fred la massa, almenys 1 hora.

Després, formem les boles, que anirem col·locant sobre la safata de la farina de cigrons.


Només ens restarà fregir en abundant oli.

A banda, haurem preparat una salsa làctica a base de iogurt que ens aportarà humitat i acidesa perquè la mossegada sigui més entradoreta.

Maridem, molt i molt bé, amb el Xarel·lo Ancestral de Mas Bertran, que ens ha encantat.



Salut!

2 comentaris: