Ja teníem publicada al blog una recepta de carxofes farcides de brandada de bacallà (aquí, la recepta) i en aquesta ocasió l'hem repetida, amb algun canvi.
També hem canviat el vi. Hem pujat una mica respecte a l'A part (Garnatxa Blanca de Cellers Tarroné) de la Terra Alta de l'altra vegada. Aquesta vegada, hem pujat fins a Figuerola d'Orcau i hem gaudit d'un sensacional, molt destacat!, Macabeu: Conca d'Orcau 2014, de Terrer de Pallars.
Ingredients:
- 250g bacallà fresc
- 1 all
- 150ml oli
- Sal
- Pebre
- Raig llet
- 4 carxofes
- Mousse de pebrot del piquillo (emplatat)
Elaboració:
Escaldem el bacallà.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, fem ballar un all a làmines.
Hi afegim el bacallà, un cop escaldat, a la paella de l'oli. El saltegem i l'anem matxucant, perquè s'impregni bé.
Posem tot plegat, oli inclòs, en un got batedor. Turmitzem. Salpebrem. Hi afegim més oli, a raig, per emulsionar. En funció de la textura que vulguem, hi podem afegir més llet. Posem en màniga.
Les carxofes, les bullim a l'anglesa (aigua amb sal i farina) fins que siguin cuites.
Després, les en traiem i les posem cap per vall per escórrer-les de l'aigua.
Les buidem per dins amb l'ajuda d'una cullera parisina o una cullera petita qualsevol, com preferiu.
Omplim amb la brandada, fins al final.
Emplatem sobre una base de mousse de pebrot de piquillo.
I per beure, quina meravella de Macabeu! Vinyes de més de 30 anys. Fermentat i criat en acàcia, amb treball de mares i battonage de 6 mesos. Elegantíssim, en un punt òptim d'equilibri acidesa - envelliment, seriós.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada