divendres, 29 de maig del 2020

Bacallà amb pèsols de Llavaneres. Laqvarta blanc 2017 (Sant Josep Vins, DO Terra Alta)

Mentre hi hagi pèsols al mercat, n'hi haurà també a casa. La temporada del caviar verd del Maresme és tan curta que cal aprofitar-la al màxim.



En aquest cas, un plat del tot delicat, com tots els que tenen els pèsols com a protagonista. N'utilitzarem la tabella per fer-ne fumet, amb què coure'ls, en el seu punt òptim, que quedin amb mossegada, i que serveixi per coure unes generoses supremes de bacallà. 

Per arrodonir, obrim Laqvarta blanc 2017, la recent referència de monovarietal Garnatxa Blanca del Celler cooperatiu de Bot, Sant Josep Vins. Un vi que respon a una selecció acurada del raïm d'uns ceps de producció limitada, per oferir-nos el bo i millor de la varietat icona de la Terra Alta.


Ingredients:

- All
- Ceba
- Pèsols
- Aigua
- Sal
- Pebre
- Vi blanc
- Oli

Elaboració:

Posem a bullir la tabella dels pèsols. Volem pràcticament una infusió i, per tant, una cocció molt delicada que no abusi gens ni mica de xup-xup.

A banda, en una paella, fem ballar uns alls laminats en una mica d'oli, per aromatitzar. De seguida, hi posem una mica de ceba juliana. Que cogui, però sense agafar color tampoc.

Aleshores, hi posem les supremes de bacallà. Interessa que belluguem la cassola per tal que el bacallà, amb la seva gelatina, ajudi encara més a lligar el fumet.

Mullem amb el fumet dels pèsols i coem suau.

Quan el peix estigui pràcticament cuit, hi afegim els pèsols, que els voldrem crocants, al dente.


Apaguem el foc.

Anem servint Laqvarta, deliciosa Garnatxa Blanca amb tot l'esplendor de la varietat.



Emplatem.


Gaudim.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada